Jerusalema: Siófok színvonalas tánccal és kisfilmmel válaszolt a kihívásra (siofok.hu)

Közel 140 helybélit mozgatott meg Siófokon a pandémia idején világszerte népszerűvé lett Jerusalema tánckihívás. A Balaton-parton, a hajóállomáson, a Jókai parkban, a Fő téren és a város népszerű helyszínein táncolt a népes csapat, hogy a több napos próbák és forgatások után elkészülhessen Siófok város Jerusalema tánckihívása – olvasható a város honlapján.

Tánckihívás: íme, Siófok
(Fotó: siofok.hu)

 

Az alapötlet Ercse Mária Magdolna, a Siófoki Kórház-Rendelőintézet ápolójának nevéhez fűződik, aki a kórház tánckihívását is megszervezte. „Az első tánckihívás szervezése alatt szembesültem vele, hogy az embereknek szükségük van az élményre, amit ez a fajta összefogás ad. A pandémia ideje alatt elszigetelődtünk egymástól, és most lehetőség nyílt maszk nélkül összegyűlni, látni egymás arcán a mosolyt a próbákon és forgatásokon. Életre szóló barátságok kötődtek olyanok között, akik eddig elmentek egymás mellett”.

A siófoki kórház tánckihívásának szervezése és a videót megtekintők pozitív visszajelzése adta a lendületet Ercse Mária Magdolna számára, belevágjon a városiba. „A szervezésben Lengyel Ágnes, Fülöp Milán és Kenyér Anikó segített a legtöbbet, dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere is támogatott bennünket. Hálás vagyok mindenkinek, nagyon sokan megmozdultak a videó elkészítésének érdekében. Az elkészült videó és a kihívás célja is az összefogás. Szeretném, ha látnák ezt a sok lelkes és lelkiismeretes embert, akik időt és energiát nem sajnálva összeálltak, hogy megmutassák milyen nagyszerű emberek élnek Siófokon, ami természetileg is egy szép hely.”

Fülöp Milán, a C&M Dance Studio egyik alapítója az elsők között csatlakozott az akcióhoz, teljesen önzetlenül vállalta a koreográfia összeállítását, a jelentkezők felkészítését. Az amatőr résztvevők mellett a város több tánccsoportja, sportolója is részt vett a forgatásokon. Így a karate képviselői, a Hardi testvérek, Balázs és Laura, valamint mesterük, Shihan Kálóczi József, vagy éppen Furák Krisztián BMX mutatványokkal, Kersákné Halász Myrtill pomponos mazsorett csapatával, és Fülöp Milán verseny táncosai is erősítették a csapatot. A Plázson Sergio Santos varázsolt partyhangulatot a videokliphez, a Balatoni Hajózási Zrt. jóvoltából pedig egy katamaránon is forgathattak.

A videó itt tekinthető meg.