Támogatást nyert a tapolcai hajléktalanszálló (veol.hu)

A tapolcai Hajléktalan Személyek Átmeneti Szállása sikeresen pályázott a személyes higiéné folyamatos fenntartására, valamint az ahhoz szükséges eszközök, tisztálkodó- és tisztítószerek biztosítására. A szállás a Hajléktalanokért Közalapítványtól 230 ezer forint támogatást kapott nélkülözhetetlen tisztító- és tisztálkodó­-szerekre.

Az időszakos férőhelybővítés és a nappali melegedő, valamint a 2018. októberi törvényváltozások megnövekedett igényeket támasztanak integrált intézményünk felé – fogalmazott a veol.hu-nak Magvas Zoltán. Az intézményvezető kifejtette:  a pályázati támogatásból a tapolcai Hajléktalan Személyek Átmeneti Szállásán és a Nappali Melegedőn, illetve az időszakos férőhelyeket igénybe vevő rászorulók körében megoldottá vált a személyes higié­né folyamatos fenntartása, valamint az ehhez szükséges eszközök, tisztálkodó- és tisztítószerek biztosítása  Mint mondta, tudtak vásárolni például tusfürdőket, fogkeféket, fogkrémeket, borotvákat, borotvahabokat, dezodorokat.

A Nappali Melegedő 2016-os indulásával intenzívebbé váltak az alapvető higiéniai szolgáltatások, a fürdési és mosási igény, mindezt az ezeket kérők száma is alátámasztja. A higiéniai szolgáltatások lehetősége az utcára berendezkedett rászorulók körében is egyre népszerűbbé vált, így megelőzhetők az alapvető higiéniai szükségletek hiányában jelentkező betegségek, fertőzések – fűzte hozzá a szálló vezetője.

A mosási szolgáltatásukat szintén egyre többen veszik igénybe, ehhez a szükséges mosóport és öblítőt is az említett pályázati forrásból biztosítják.

Hosszú távú cél, hogy a rászorulók minél szélesebb körben igénybe vegyék a mosási, fürdési szolgáltatásokat, ezáltal az intézményi élet aktív résztvevői legyenek, személyes szociális kapcsolatokat alakítsanak ki. A program célja, hogy a Hajléktalan Személyek Átmeneti Szállását és a Nappali Melegedőt, valamint az időszakos férőhelyeket igénybe vevő, illetve krízishelyzetben lévő rászorulók részére megoldott legyen a személyes higiéné folyamatos fenntartása.