Talmácsi Gábor tanította motorozni a boglári gyerekeket (sonline.hu)

Különleges kapcsolatot ápol Talmácsi Gábor, világbajnok gyorsaságimotor-versenyző a balatonboglári gyerekekkel.

Közlekedésbiztonsági programját évek óta elhozza a helyi általános iskolába, ilyenkor persze a gyerekeknek az a fontos, hogy megismerkedhetnek a motorokkal.

A ma már hagyományos együttműködés egy véletlenszerű találkozásból eredt, mert korábban az iskolában dolgozott Talmácsi Gábor egyik rokona. Meghívására tavaly 15-20 balatonboglári diák felmehetett a Talmácsi Ringre Budapestre, hogy kipróbálják a motorozást. Kedden a motorversenyző és csapata jött Balatonboglárra. Forgószínpadszerű motoros bemutatót alakítottak ki az alsó tagozatos tanulóknak. Kis elektromos motorokat, illetve bicikliket hoztak. A kismotorokra 120 centi és 60 kiló alatti gyermekek ülhettek. Egy szlalom-és tesztpályát is lefektettek közlekedési táblákkal, gyalogos átkelőhellyel, sőt még írásbeli közlekedési teszt is várta a diákokat.

A pálya nemcsak közlekedésre, de önfegyelemre is nevel, arra, hogy odafigyeljünk önmagunk és egymás biztonságára, hiszen egyszerre többen közlekednek – mondta Némethné Hegyi Bernadett, a Boglári Általános Iiskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Én is így kezdtem minimotorral, és akkor még nem voltak ilyen szuper gyári motorok, ezért édesapám készített saját kezűleg egy kismotort nekem. 1992 óta oktatjuk a gyerekeket, mindig megtaláljuk a módját, hogy minél több gyerekhez eljuttassuk ezt a sportot. Természetesen szülői döntés kell, hogy egy gyerek sportolóként folytassa, vagy később csak mint közlekedési eszközt használja a motorokat – idézte fel Talmácsi Gábor.

A cikkfolytatása itt elolvasható.