T-Rex és vízi dodzsem egy helyen (onlinebalaton.hu – videóval)

Van egy hely a Keszthelyi-hegység dombjai közt, ahol a páratlan kilátást nem zavarja semmi. Elmerenghetünk az elénk táruló látványban, a bámulatosan megkomponált erdőkkel fedett domboldalak és mezőkkel tarkított völgyek szépségében. A merengést csak néha zavarja meg egy-egy dinoszaurusz üvöltése. Mert ez a hely a Rezi Dino és Kalandpark. A létesítményben tett látogatásáról az onlinebalaton.hu írt.

A kilátás valóban gyönyörű a három éve nyílt kalandparkból, ezt többször is megcsodálhattuk, miközben kipróbáltunk valamilyen játékot. A nagy hőséget megúszva, egy borús napon, három gyerekkel vettük célba a dinókat, hogy visszarepüljünk kicsit az időben, úgy 230 millió évet. Kíváncsiak voltunk az országban egyedülálló, mozgó és hangot is adó őslényekre és a körülöttük robogó kisvonatra, melyből a park nagy része jól belátható.

A kalandpark egyes pontjain hosszasan elidőztünk. Ilyen volt az irányítható markoló, vagy éppen a vízifánk, aminek biztosan nem ez a neve, de gyakorlatilag kormányozható, motoros fánkokban ülve dodzsemeztünk egy mesterséges tavon ahonnan lenyűgöző kilátás nyílt a környező tájra.

A park egy igazi élményközpont volt a gyerekeknek. A súlykorlátozások betartásán kívül egyéb megkötés nem volt, ha éppen nem várakozott kisgyerek, addig és annyit maradtak egy-egy játéknál, amennyit csak szerettek volna. Ezen a 23.000 négyzetméteren, gyakorlatilag minden korosztály találhat magának elfoglaltságot, és ami nagyon tetszett, hogy több játéknál is a szülővel együtt vehet részt a gyermek a szórakozásban.

Vicces volt a happy car, avagy gördülő autó, amely folyamatosan dülöngélt az elinduláskor és a fékezéskor. A kisebb korosztálynak kézzel hajtós, egyszemélyes vízi dodzsem pálya, trambulin, ugrálóvár, míg a nagyobbaknak kötélpálya, az egyensúlyérzéket próbára tevő szörfgép és gumiköteles trambulin is rendelkezésre állt.

A tíz élethű, sok esetben méretarányos dinoszaurusz mellett köveket, csontokat és fosszilíákat is lehet látni a parkban, amelyek megmutatják, milyenek voltak az őslények. A tájékoztató táblákból azt is megtudtuk, hogy mikor élt, mivel táplálkozott, és mi volt a legfontosabb jellegzetessége az állatnak.

Amikor az eső nekikezdett esni, behúzódtunk a büfébe. A gyerekeknek akkora örömet okozott a dinó alakú rántott húst, hogy beleharapni is alig akartak.

Megszerettük Rezit, korábban a vártúra is nagy élmény volt, a kalandpark pedig igazán aktív kikapcsolódást nyújtott a család minden tagjának. Vajon még mennyi csodát, jó helyet és programot rejt a Balaton? Nem állunk meg, amíg mindet nem láttuk!