Szupergyors internet hasíthat Fonyódon (sonline.hu)

Nagy sebességű optikai kábelt fektet Fonyódon a ZNET Telekom Zrt., jelentette be a cég, a Hidvégi József polgármesterrel közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján, amiről a sonline.hu számolt be.

 

Az elmúlt esztendő új kihívások elé állított mindenkit, s megtapasztalhattuk, hogy mennyire fontosak a megbízható szolgáltatók és szolgáltatások, mondta köszöntőjében Erdei Barnabás alpolgármester. Utalva arra, hogy Fonyódon is sokan álltak át az otthoni munkavégzésre.

Hidvégi József polgármester elmondta: már az elmúlt években is sokat fejlődött a hálózat, hiszen a korábbi szolgáltató által biztosított 0,8 megabites sebességről 30-ra kapcsoltak, ez pedig a jövőben még gyorsabb lehet. – Az optikai kábeles bekötést a település 90 százalékára tervezzük két éven belül – mondta a városvezető. – A belvárost már egy éven belül. Akit pedig nem tudnak elérni optikai kábellel, ott a ZNET mikrohullámú internetje biztosítja a közel 100 százalékos lefedettséget.

Zuber Gyula, a ZNET Zrt. tulajdonosa a sajtótájékoztatón elmondta: tavaly robbanásszerűen megnőtt a felhasználók száma. – Különösen kiemelkedő volt tavaly, a Balatonnál mobilinternetet használók száma – tette hozzá. Ez is indokolta a hálózatuk fejlesztését, amelyet Fonyód városa is támogatott. Az erről szóló szándéknyilatkozatot a cég vezetői és Hidvégi József polgármester a sajtótájékoztatót követően írták alá – írja a sonline.hu.