Szülői segítséggel gördülékeny a távoktatás Sümegen (veol.hu)

Már március közepén megbeszélték a munkatársaikkal, hogy milyen módon tudják megoldani a távoktatást – nyilatkozta a veol.hu-nak Bebesi Józsefné, a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola igazgatója. Mint mondta, az elsősök számára a veszélyhelyzet lezárultával folytatódik majd a betűk tanulása, akár a következő tanévben, ugyanis ezt a komoly tanítási feladatot nem várhatják el a szülőktől.

Hetente küldjük a tananyagot a gyerekeknek, elsősorban a Kréta rendszeren keresztül, valamint a közösségi oldalon. Az életkoruknak megfelelően találtuk ki a tanulás módját és a számonkérés lehetőségét, miközben a családoktól kérünk segítséget, hogy mindezt technikailag megvalósítsák otthonaikban. Attól sem zárkózunk el, hogy akár papíron, postán küldjük és kapjuk a feladatokat, illetve azok megoldását azoktól a gyerekektől, akiknek nincs számítógépük vagy internet-hozzáférésük. A végzős diákok 73-an vannak, az ő pályaválasztásuk zökkenőmentesen folyik tovább, míg az első osztályosok tanítói arra jutottak, hogy az eddig tanultakat gyakorolják, azokhoz kapnak feladatlapokat – közölte a veol.hu kérdésére Bebesi Józsefné

Az igazgató hangsúlyozta: köszönet illeti a szülők hozzáállását, akiktől egyelőre nem kaptak olyan jelzést, hogy ne tudnák megoldani a gyermekek felügyeletét. Ha ezzel kapcsolatban probléma merülne fel, megkeresik a megoldást. Hozzátette, a vidéki diákok étkezését segítheti, ha számukra egyetlen szülő viszi el az összes ebédet. Bebesi Józsefné szerint a családok sokat segítenek azzal, ha a gyerekeknek napirendet állítanak össze az iskolai és a szabad­idős tennivalóikra vonatkozóan.