Szükség van az igényes gasztronómiára (vitorlazzitthon.hu)

Ma már nem elég csupán minőséget nyújtani, az egyediséget és az egyéniséget keresik leginkább a balatoni gasztronómia iránt érdeklődők – vélik szakemberek. Éppen ezért már nem csupán a tó körüli “fine dinning” éttermek, hanem a kisebb bisztrók és strandbüfék is megpróbálnak olyan kínálattal készülni, amelyről a látogató megjegyzi őket és a nyári szezon elmúltával is visszatér.

Kezdenek visszaszokni a vendégek a partra amikor gasztronómiai élményeket keresnek – fogalmazott a vitorlazzitthon.hu-nak Kocsis Bálint séf, az Emocionális Gasztronómia nagykövete. Kifejtette: keresik a vendégek az újdonságokat és különlegességet, éppen ezért hatalmas a felelőssége a szakmának, hogy a kialakulóban lévő, vagy már kialakult bizalmat ne veszítsék el.

Kocsis Bálint beszélt arról is, hogy ugyanakkor sokszor éppen a nagy újításba és a nagy kreativitásba fulladnak bele a vendéglátók, hiszen nem szabad elfelejteni azt, hogy mik a vendégigények. Kifejtette: a vendégközpontú és emberi léptékű gasztronómia híve, ugyanis ez biztosítja az igényes, de széles vevőkört. A séf beszélt arról is, hogy számára nagyon fontos alapanyag a gabonafélék családja, valamint a különleges zöldfűszerek, zöldségek. Kocsis Bálint szerint a vendégeket sokszor ki kell mozdítani a megszokásaikból, éppen ezért kóstoltatnak meg a hozzájuk látogatókkal különleges ételeket, mint például helyi, zöldfűszerekből készült krémeket.

Kocsis Bálint elárulta: az idei nyár bebizonyította, hogy a régiójukban is szükség van az igényes programokra, fellépőkre, gasztronómiai helyek megteremtésére. Éppen ezért azon dolgoznak, hogy egész évben fogadni tudják a vendégeket és minőségi szolgáltatást biztosítsanak az odalátogatóknak. Mindezt úgy, hogy a lehető legtöbb helyi termelőt, gazdálkodót, vagy esetleg a rendezvényeken fellépőt vonjanak be.