Szombaton Vonyarcvashegyen lesz az idei Mozdulj, Balaton programsorozat utolsó állomása (MTI)

Szombaton a XVII. Mozdulj, Balaton Sporttalálkozóval ér véget az idei Mozdulj, Balaton szabadidős programsorozat. Hagyományosan Vonyarcvashegyen, a Lido strandon várják a somogyi, zalai és Veszprém megyei strandok csapatait, hogy összemérjék egymással az erejüket több sportágban.

A szervezők tájékoztatása szerint július 3. és augusztus 21. között három megyében, összesen 40 helyszínen volt lehetőség sportolni minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon. Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár két-két stranddal vett részt az eseményeken, új belépőként pedig Balatonkenese és Balatonudvari csatakozott a programsorozathoz. Kispályás fociban, strandröplabdában, strandkézilabdában, tollaslabdában, lábteniszben, petanque-ban, valamint a vízben űzhető sportágakban volt lehetőség versenyek szervezésére.

A szezonzáró sporttalálkozót szombaton 9 órától Vonyarcvashegyen, a Lido strandon tartják. Az elért eredmények összesítése alapján kiderül majd, melyik a Balaton legsportosabb települése, amelynek képviselője átveheti az esemény idén elhunyt főszervezőjéről elnevezett Bartsch János Örökös Vándordíjat. Újdonság a korábbiakhoz képest, hogy különdíjat kap a legjobb Somogy, Veszprém és Zala megyei település is.