Szombaton úgy felpörög a téli Balaton, mint még soha

December 2-án és 3-án, azaz most hétvégén a legnagyobb téli fesztivált rendezik meg Balatonon. Egy időben több program is várja a vendégeket, családokat a BL YachtClub területén, Balatonlellén – áll Tóth Balázsnak, a klub vezetőjének a hirbalaton.hu-hoz eljuttatott sajtólevelében. A Balaton ügyeit a térség szereplőivel nyilvános fórumon megvitató Balaton Konzílium december 2-án 11. órakor kezdődik.

Programok:

– I. Balatoni Adventi Gasztro Piknik (összesen 17 résztvevő, éttermek, borászatok, pálinka és sörfőzde, cukrászda)
– II. Mikulás Regatta Vitorlásverseny (A Téli Vitorlás Versenysorozat első állomása, rekord számú, 24 csapat részvételével)
– III. Balatonlellei Karácsonyi Vásár (Kizárólag egyedi kézműves árusok)
– Balaton Konzílium-3. – A hiányzó 8 hónap, azaz a négy évszakos Balaton létrehozásának esélyei

A lellei BL YachtClubban (8638 Balatonlelle, Köztársaság u. 36-38), egy hete nyitva tart a műjégpálya is, közvetlenül a Balaton parton, ahonnan könnyedén megcsodálható korcsolyázás közben a Mikulás Regatta mezőnye.

 

A Balaton Konzílium-3 témája: a balatoni szezonból még hiányzó 8 hónap

December 2-án, szombaton 11 órakor a balatonlellei BL YachtClubban rendezzük meg a 3. Balaton Konzíliumot. A téma ez alkalommal: a hiányzó 8 hónap, vagyis a négy évszakos Balaton létrehozásának esélyei.

A nyilvános beszélgetéssorozat ez év tavaszán indult. A legszebb balatoni helyszíneken vitatják meg Magyarország elsőszámú üdülőövezetének legfontosabb témáit azok, akik a leginkább érintettek: helybéli vállalkozók, borászok, vendéglátók, polgármesterek, közigazgatási szakemberek és a vidék rajongói.

Sokan dolgoznak azon a tó körül, hogy ez a sokarcú és különleges vidék adottságaihoz méltó módon fogadja a vendégeket, és hogy minden lehetőségét ki tudja használni. De bőven van még tennivaló. A szervezők szeretnék összefogni a főszereplőket és összehangolni erőfeszítéseiket. Hisznek abban, hogy a tapasztalatok megbeszélésével, az álláspontok ütköztetésével előrébb jut az üdülőrégió, hogy egy ilyen rendezvénysorozat segít meghatározni a célokat és megtervezni a célokhoz vezető utat.

Az esemény nyilvános, ahová várják a civil érdeklődőket is, hogy véleményükkel, elképzeléseikkel hozzátegyenek a beszélgetésekhez, és közben személyesen is megismerkedhessenek azokkal, akik élére álltak egy-egy kezdeményezésnek.

A szombati Konzílium egy üdülőrégió számára legfontosabb kérdésről szól: mi kell ahhoz, hogy ne csak egy rövid, pár hetes szezonban legyen vonzó, hanem egész éven át kínáljon programokat és élményeket a vendégeknek? Mennyire használjuk ki a balatoni régió adottságait, lehetőségeit, van-e turizmus-stratégiája a térségnek, hogyan kínálhat mindez állandó megélhetést a helyieknek. És végül: mi ebben ez egészben a kormányzat, önkormányzatok, szakmai szervezetek és a helyi vállalkozók szerepe.

A résztvevők:

  • Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese
  • Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke
  • Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere
  • Bezerics Dániel, Paletta, Keszthely
  • Csapody Balázs, Kistücsök, Balatonszemes
  • Tóth Balázs, BL Yacht Klub, a Balatoni Kör alelnöke, Balatonlelle

Időpont: 2017. december 2., szombat, 11 óra
Helyszín: BL YachtClub, Balatonlelle, Köztársaság u. 36-38

A Balaton Konzílium a Balatoni Kör és az Északipart magazin közös beszélgetés-sorozata, amely a régió legfontosabb ügyeit vitatja meg. Az események nyilvánosak, a szervezők várnak minden érdeklődőt.