Szombaton startol Európa legnagyobb bojlis horgászversenye

Negyedik alkalommal ülik körbe a profi pontyhorgászok a Balatont. Április 22-től egy héten át több, mint kétszáz csapat hatszáznál is több versenyzője harcol majd az elemekkel, egymással és a kapitális pontyokkal, hogy megszerezze a 30 000 eurós fődíjat. Az IBCC, azaz Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa küzdelmeiben ezúttal is az 5 kg-ot meghaladó halak számítanak bele az összsúlyba.

Idén már 60 helyszínen, 32 település közreműködésével zajlik a IV. IBCC. A gigantikus versenypálya a tó északi-partján Balatonalmáditól, nyugat felé Keszthely érintésével, végig a déli-parton, egészen Balatonvilágosig tart. Már csak 20 km és a keleti medencében összeér a mezőny.

A verseny tisztaságára több mint 50 versenybíró és idén először a Magyar Országos Horgász Szövetség egyenruhás halőrei vigyáznak! Kiemelt szempont a biztonság, amely az IBCC szabályrendszerének alapja, ezek betartatása a versenyzők épségének védelmében elsődleges feladatunk. Tíz nap múlva kiderül, hogy sikerül-e túlszárnyalni a tavalyi rekordot, amikor is a verseny hét napja alatt 1722 darab öt kiló fölötti ponty akadt horogra, melynek összsúlya meghaladta a 14 282 kilogrammot.