Szombaton Mikulás-nap a Lóczy-barlangban

December 3-án, szombaton izgalmas barlangi szakvezetéssel, Mikulás-túrával, kézműves programmal, Élményputtonnyal készül a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont. A kandallóban ropogó tűz, a büfében habos kakaó várja a vendégeket – szól a barlangot üzemeltető Balaton-felvidéki Nemzeti Park tájékoztatója.

 

A Lóczy-barlangról:

A Tamás-hegy nyugati oldalában 1882-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlang jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik. A hegységképző erők hatására vízszintes helyzetükből kibillent középső-triász korú, látványos mészkő rétegek zárják körül a mélyből feltörő langyos vizek által kioldott barlangot. Az üstszerű oldási formák és a helyenként még megtalálható borsókövek is utalnak a barlang kialakulásának körülményeire.

A barlang megtekintése érdekes kiegészítője lehet Balaton környéki programunknak. A barlangot szép és változatos oldásformák, a hegy felépítését bemutató vékonyréteges mészkőfalak jellemzik.

A barlang utcai ruhában, villanyvilágítással és szakszerű vezetés mellett látogatható. A barlangban a hőmérséklet kb. 12 °C.

A barlang megtekintése: 20-25 perc. Egyszerre maximum 25 fő tekintheti meg a barlangot.

 

Belépőjegy-vásárlás és további információ a Lóczy-barlangról:

Telefon: +36 30 330 0118

+36300194544 (nyitvatartási időben)

Nyitvatartás december 3-án: 10.00-15.30 óra, pénztárzárás 15.00 órakor.