Szombaton indul a síszezon Eplényben

Magyarországon elsőként Eplényben kezdődik meg a síszezon. Az Intersport Síaréna történetében még sohasem indult a mostanihoz hasonló adottságokkal a tél – tudta meg a hirbalaton.hu László Márktól, a Síaréna Kft. marketing vezetőjétől.

Közel 70 centiméteres hóréteg, 22 ezer négyzetméternyi friss hó várja a síelőket december első napján Eplényben. November 27-e óta folyamatosan üzemelnek a hóágyúk a pályák mentén – ennek és a hidegnek köszönhetően a nagyközönség szombattól használhatja az A1-es pályát és a T1-es tanulópályát a bakonyi sícentrumban. A nyitás napján elindul a négyüléses felvonó és megújult kínálattal várja a látogatókat a Kemencés Büfé.

Az idei szezonra beérő fejlesztéseknek köszönhetően a kék bejárathoz közeli  parkoló közel 400 autót tud befogadni. Az A7-es pálya felső szakaszának kritikus pontjait földdel töltötték fel, így még kényelmesebb lesz a síelés és snowboardozás azon a szakaszon. László Márk arról is beszámolt, hogy a hegytetőn található kővárat a sífelvonó kiszállóépülete mellé költöztették és   kibővítették egy 300 négyzetméteres, üvegfallal védett napozóterasszal. A nyitható tetejű kővár igazi hütte feelinget biztosít.