Szombaton felavatják a kutyabarát közparkot Balatonfüreden (balatonfured.hu)

A Lapostelki úton található közel 9 ezer négyzetméteres területen egy mindenki számára elérhető kutyabarát rekreációs parkot alakított ki az önkormányzat. Régi terv volt, hogy a kutyatulajdonosok számára legyen egy olyan terület a városban, ahol szabadon és biztonságosan futtathatják kedvenceiket. A kutyabarát közpark programokkal összekötött átadó ünnepségét április 27-én, szombaton tartják.


A korábban elhanyagoltan álló területet az önkormányzat a Balatoni Fejlesztési Tanács zöldfelületek fejlesztésére kiírt pályázatán elnyert 40 millió forint támogatásból parkosította, amihez még 21,4 millió forint önrészt tett hozzá.

A kutyabarát közpark kialakításánál elsődleges cél volt, egy olyan helyszín megtalálása, amely egyaránt könnyen megközelíthető, de mégis kívül van a lakott területen, védve ezzel a lakóhelyen élők nyugalmát.

A Lapostelki úton álló területet bekerítették, a kisebb méretű kutyáknak külön futtatót alakítottak ki, felújították a zöld felületet, mintegy száz fát ültettek az ingatlanon, köztéri világítást is kapott a park, ahol a kutyák számára itatót is elhelyeztek.

– Örömmel tölt el, hogy hamarosan átadhatjuk a parkot, hiszen régi igény volt a helyiek részéről egy olyan bekerített terület, ahol biztonságban szabadon engedhetik kedvenceiket, egy olyan hely, ami a központban van, de mégsem zavarja a lakók nyugalmát. Azt gondolom, hogy pár perc sétára a lakóteleptől, itt a Lapostelki úton megtaláltuk a megfelelő helyet. A jövőben nem titkolt célunk programokat szervezni a területre, szorosan együttműködve a Balatonfüredi Ebmenhellyel, hogy együtt hívjuk fel a figyelmet a felelős állattartásra, az örökbefogadás fontosságára – válaszolta kérdésünkre Gáspár Ákos önkormányzati képviselő.

További részletek itt találhatók.