Szó nincs kikötőépítésről – vitorlás gyermektáboroknak ad otthont Káptalanfüred

A sajtóban korábban felröppent hírekkel ellentétben semmiféle kikötőberuházás nem zajlik Káptalanfüreden, a főváros nyolcadik kerületi önkormányzatának tulajdonában álló partszakaszon. Az önkormányzattól ugyanis kishajós táboroztatás, vitorlás edzések és gyermekversenyek bonyolításának helyszínéül vette bérbe a józsefvárosi önkormányzat gyerektáborához tartozó strand egy részét, 1500 négyzetmétert a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület – tudta meg a hirbalaton.hu.

(Fotó: VGYE)

Nincs szó semmiféle kikötőépítésről, kishajós versenyek lebonyolítására, illetve táborozási lehetőségek biztosítására egyeztünk meg a nyolcadik kerületi önkormányzattal a káptalanfüredi partszakasz használatával kapcsolatban bérleti szerződés keretei között.

– fogalmazott a hirbalaton.hu érdeklődésére az egyesület elnöke.

Náray Richárd kifejtette: a Budapest VIII. kerületének, azaz Józsefvárosnak önkormányzatával civil együttműködési megállapodást is kötöttek, melynek keretében kedvezményes táborozási lehetőséget biztosítanak a józsefvárosi fiatalok számára.

Az egyesületi elnök szerint céljuk megalakulásuk óta nem változott: olyan lehetőséget próbálnak biztosítani a gyerekeknek, ahol szakértő segítők által ismerhetik meg a vitorlázást.

„Éppen emiatt esett rosszul és egyben háborított fel, hogy a napokban több sajtóorgánum politikai kérdésként kezelte, hogy megjelentünk Káptalanfüreden. Ráadásul az elmúlt egy hétben a sajtóban cikkek sokasága  jelet meg a Vitorlázó Gyermekekért Egyesülettel kapcsolatban. Ezek a cikkek résztényeket és féligazságokat tendenciózusan félremagyarázva összességében hamis képet festenek egyesületünk tevékenységéről. A megjelenő cikkekre sajtóközleményben válaszoltunk, amely a www.vgye.hu oldalon megtekinthető.

-tette hozzá Náray Richárd.  Az egyesületi elnök kitért arra is, hogy a nyolcadik kerületi gyermekeknek továbbra is lehetőségük lesz a strandot használni, ugyanis ők a terület egy meghatározott részére vonatkozóan kötöttek szerződést az önkormányzattal.

„A kapu nyitva áll, bármikor, bárkit szívesen fogadunk, hogy személyesen is megnézze, milyen tevékenységet végzünk, végeznek a gyerekek edzések, táborok keretében Káptalanfüreden. Nincs semmiféle titkolnivalónk”

– mondta Náray Richárd, hozzátéve, majdnem minden hétvégén ott vannak a területen, a vitorlázó gyermekekkel.

Végül szólt arról is: bízik benne, hogy az egyesület hozzájárul majd Balatonalmádi és Káptalanfüred hírnevének öregbítéséhez, ugyanis a VGYE 2021-ben is megrendezi az RS Feva hajóosztály magyar bajnokságát, az Európa Kupa magyarországi futamait, sőt idén másodszor külföldi versenyzők emelik az RS500 és RS Aero flotta korábban Tihany Cup néven futott versenyének rangját, amelyre idén már az új helyszínen kerül sor. A tavalyi versenyről itt írtunk korábban.