Szinte telt ház van a balatoni kempingekben (veol.hu)

2019-ben csak a vendégéjszakák 40 százalékát töltötték hazai vendégek a Balaton-parti kempingekben, ezzel szemben napjainkban a vendégéjszakák 80 százaléka köthető magyar vendégekhez. Az utazási korlátozások miatt június végéig szinte nem is voltak külföldi vendégek, de most szinte telt ház van fedett szálláshelyekből augusztus 20-ig a kempingekben.

Az ünnepi, hosszú hétvége előtt Vadászné Székely Orsolyát, a Balatontourist Camping Kft. marketingmenedzserét kérdezte a veol.hu arról, hogy hogyan alakult eddig a szezon a Veszprém megyei kempingjeikben. Mint mondta, idén is nagy az érdeklődés a szálláshelyeik iránt.

A vendégforgalom június közepétől, az iskolai nyári szünet elejétől kezdett el igazán élénkülni, de július elején, a korlátozó intézkedések feloldása hozta meg a nagyobb fellendülést. A Szép-kártya adózására és felhasználására vonatkozó változások is jó hatást gyakoroltak a belföldi utazási kedvre, ez nálunk is érzékelhető, mivel minden kempingünkben elfogadjuk mindhárom bank által kibocsátott kártyát előlegfizetésre a weboldalunkon keresztül, valamint fizetőeszközként a recepciókon is. Egyre több a belföldi vendégünk, nem csak arányukban, hanem abszolút számban is jelentős emelkedést tapasztalunk. Emelkedik azoknak a vendégeknek a száma is, akik életük első lakóautós, lakókocsis vagy sátrazós nyaralására érkeztek. Velük együtt nőtt azoknak is a száma, akik üdülőházainkban, mobilházainkban töltik éves, nagy szabadságukat

– mondta el Vadászné Székely Orsolya.

Kiderült az is, hogy a legtöbb külföldi vendég továbbra is Németországból érkezik, őket a Csehországból, Dániából, Lengyelországból és Hollandiából érkezők követik a sorban, de még korai lenne sorrendet felállítani, hiszen az egyes országokból érkezők száma nagyban függ az adott ország járványügyi helyzetének alakulásától.

A hangulat kiváló a kempingjeinkben, mindenki élvezi a nyaralást, egyáltalán nem érzékelhető semmilyen aggodalom a vendégeink részéről. A kempingezés a legbiztonságosabb üdülési forma a nagy terület, az önálló, egymástól jól szeparált szállástípusok és a szabadtéri jelleg miatt

– fogalmazott a turisztikai szakember. Hozzátette, hogy a kempingekben már szinte telt ház van fedett szálláshelyekből augusztus 20-áig, és parcellák tekintetében is korlátozottak a szabad kapacitásaik.

Pozitívak a várakozásaink, jó augusztusra számítunk. A nemzeti ünnep után is számos balatoni program várható, valamint a kirándulási és gasztronómiai lehetőségek miatt bízunk abban, hogy sokan meglátogatják még a Balatont az utószezonban is. Horgászás, kerékpározás szempontjából is kiváló ez az időszak. Kempingjeink még nyitva vannak szeptember végéig, Balatonakaliban október közepéig

– jegyezte meg Vadászné Székely Orsolya. A vendégeik nagyon szeretik az új mobilházakat Füreden, illetve, hogy a szórakoztató és szabadidős programokban gazdag Kempingnapoknak és a korosztályos animációnak nagy sikere van idén is.