Szinte mindenhová eljut a balatonboglári fiú egészségügynek szóló szaxofonjátéka (HírTV)

Minden vasárnap az egészségügyi dolgozókért szaxofonozik egy 14 éves balatonboglári fiú. A közösségi médiának köszönhetően a zenéje már mindenhová eljutott. A fiatal tehetség játékát a Országos Korányi Pulmonológiai Intézet dolgozói is szívesen hallgatják.

Szombat délelőtt már gőzerővel készült vasárnap esti produkciójára Nagy Marci. A fiatal szaxofonos fiú ezúttal Rod Stewart Sailing című világslágerével tiszteleg majd az egészségügyi dolgozók lelkiismeretes munkája előtt – számolt be a HírTV.

“Én is csatlakoztam ehhez a kezdeményezéshez, melyben vasárnap 8 órakor kiállnak a hétköznapi emberek világszerte és tapsolnak vagy zenélnek az egészségügyi dolgozóknak, s anyukám is mesélte, hogy az ő munkatársai is milyen áldozatos munkát végeznek ezzel, hogy bemennek oda a frontvonalba és segítenek a fertőzötteken és gondoltam, hogy ezzel egy kicsit tudok nekik segíteni a pihenésben”- mondta Nagy Márton.

A 14 éves fiú immár hatodik vasárnapja zenél teraszukról, muzsikáját pedig a környéken élők is szívesen hallgatják. Sokan saját ablakukból, míg mások az utcán élvezik a produkciót.

Marci már egy kisebb rajongótáborral is rendelkezik, a közösségi médiának köszönhetően muzsikája eljutott a fővárosig. Egy nehéz nap után az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet frontvonalban dolgozó szakembereinek is lelki feltöltődést nyújt a muzsika.

“Ez egy nagyon biztató, kedves bennünk is nagyon jó érzelmeket megszólaltató események, amikor ilyenekkel találkozunk, akár a tapssal, akár a zenéléssel, akár csak egy egyszerű üzenettel. Ezek mindig nagy megerősítések, hogy nemcsak belülről van értelme van a munkánknak, hanem azt látjuk, hogy a munka amit csinálunk, az most egy szomorú esemény kapcsán kijutott a társadalom elé”- hangsúlyozta Dr. Borka Péter, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet gyógytornásza.

Az intenzív osztályon, koronavírusos betegeket ellátó Dr. Borka Péter azt mondja: szinte minden pillanatban érzik a magyar társadalom megbecsülését és háláját. Ez pedig hatalmas erőt ad a további munkához.