Szilveszteri úti cél: a belföldi top tízben Siófok és Hévíz

Útra kelünk elbúcsúztatni az óévet és köszönteni az új esztendőt. Az átlagos foglalási érték 85 072 forint. A Szallas.hu magyarországi kínálatában már csak alig 4 százalék körüli a még elérhető szabad szálláshelyek aránya. Ezzel a 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5 százalékkal haladják meg az idei foglalások. A legnépszerűbb úti cél a főváros, de bekerült a top tízbe két balatoni település is. A Szallas.hu adataiból az is kiderül, hogy mulatunk az év utolsó napján. 

Szilveszterkor is utazunk: Budapest, Eger és Gyula a legnépszerűbb úti célok. Mellettük még Szeged, Hajdúszoboszló, Siófok, Pécs, Hévíz, Sárvár és Győr szálláshelyeit kapkodták el legnagyobb számban országos bontásban.

„A Szallas.hu magyarországi kínálatában már csak alig 4 százalék körüli a még elérhető szabad szálláshelyek aránya – mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. – Ezzel a 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5 százalékkal haladják meg az idei foglalások.”

Régiós bontásban továbbra is Észak-Magyarország emelkedik ki. A térségben Eger, Miskolctapolca, Egerszalók, Miskolc és Szilvásvárad fogadja a legtöbb szilveszterezőt. Régiós szinten a szabad szálláshelyek száma december 30-án már csak alig 2 százalék.

.

Így mulat a magyar szilveszterkor

Az átlagos foglalási érték 85 072 forint országos viszonylatban, egy főnek egy éjszaka pedig átlagosan 9722 forintba kerül. Legtöbben 2 éjszakás pihenést választanak (42%), 3 éjszakára a foglalások 28 százaléka, 1 éjszakára pedig a foglalások 18 százaléka szól. A legdrágább szilveszteri foglalás közel 850 ezer forint értékű, egy 15 fős társaság tudhatja magáénak, akik 4 éjszakát fognak eltölteni egy győri hotelben.

Szállástípusok közül az apartmanok vezetnek, a foglalások 31 százalékát birtokolják. A vendégek 26 százaléka hotelben, 23 százalékuk vendégházban, 16 százalékuk panzióban, 4 százalékuk egyéb szállástípusban koccint majd az új év alkalmából. Hotel kategóriában idén is a 4 csillagos szállodák a legnépszerűbbek (46%), míg szorosan követik őket a 3 csillagos hotelek (43%).

Nem maradnak sztárfellépő nélkül azok, akik üdüléssel köszöntik az új esztendőt. Oszvald Marika, Vastag Csaba és az Irigy Hónaljmirigy is gondoskodnak majd a fokozott hangulatról. De lesznek táncbemutatók, gálavacsora és tűzijáték is.

.

A top 10 belföldi úti cél a foglalási darabszámok eloszlása szerint 2021 szilveszterén:

1.       Budapest

2.       Eger

3.       Gyula

4.       Szeged

5.       Hajdúszoboszló

6.       Siófok

7.       Pécs

8.       Hévíz

9.       Sárvár

10.   Győr

Foglalások eloszlása szállástípusok szerint 2021 szilveszterén:

●        apartman: 31%

●        hotel: 26%

●        vendégház: 23%

●        panzió: 16%

●        egyéb: 4%