Szilveszteri csobbanás Ábrahámhegyen (veol.hu)

Szilveszter napján, december 31-én már több tó körüli településen hagyománnyá vált a hideg vízben való úszás. Ábrahámhegyen ötvenen mártóztak meg a Balatonban.

A Balaton-parti településen az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagy érdeklődésnek örvendett a szilveszteri csobbanás.

Negyedik alkalommal rendezte meg idén a község a fürdőzést, amin szép számmal megjelentek. Összesen ötvenen mártóztak meg a hideg Balatonban, ami duplája a tavalyi résztvevőknek. A merész vállalkozókat fürdés előtt Tompos József tapolcai háziorvos vizsgálta meg. Simon Mihály sok danos dzsúdó mester tartott bemelegítő tornát a fürdőzőknek. A bátrakat néhány méterre a parttól, Vella Zsolt polgármester várta egy kupica pálinkával. A tóban a megyei képviselő, Fenyvesi Zoltán is megmártózott. Miután dideregve kijöttek az úszók a vízből, jutalmul tölcséres fagyit nyalhattak. Az elkötelezett versenyzők még visszamentek egy körre, ezúttal gumimatraccal vették be a tavat. Az első három helyezett naptárat és meleg sapkát kapott ajándékba, sőt az első helyezett oklevelet is vihetett haza emlékbe. Az ajándéktárgyakat a helyi támogatók biztosították. A festékipari cég finanszírozta a felmerülő költségeket, az Ajándék varázsló pedig az esti tűzijátékot tette lehetővé.

A Magne B6 Együttes zenés műsora alapozta meg a hangulatot a délutánhoz. A rendezvény alatt forralt bort, pogácsát és tallért fogyaszthattak a jelenlévők. A délután folyamán, a strandon voltak a helyi önkéntes tűzoltók is, akik a fürdőzők biztonságáért feleltek.

– Mindenki azt mondja, hogy minél jobban ki kell tolni a turisztikai szezont a Balaton parton, de szerintem ennél jobban nem lehet. Szigligeten holnap kezdik, mi pedig ma zárjuk az óévet, igazából nyitott Balaton van egész évben. A Balaton parton nagyon sokan azt gondolják, hogy a szezon végeztével vége van az életnek. Minden hétvégén folyamatosak a programok, a téli szezonban is rendezvények vannak. Érdemes ellátogatni a Balatonra nem csak nyáron, hanem az uborkaszezonban is, hiszen adott egy csodás környezet és egy kedves közösség, akik tárt karokkal várják az ide látogatókat – ismertette Szepesi Gusztáv, főszervező.