Szigonnyal akart „horgászni” – lebukott

Rájár a rúd a napokban a zavarosban halászókra. Ezúttal is a nyugati medence környékén voltak sikeresek a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. halászati őrei, akik kedden délelőtt a Határ-külvíz csatornán (Csömendi- árok) egy szigonyos orvhalászt értek tetten.

A tiltott, halfogásra alkalmas eszközt arra használta volna az elkövető, hogy azzal az ívási időszakban a csatornába felúszó halakat elítélhető módon megfogja, indokolatlan szenvedést okozva az állatnak. A megfigyelt férfit még azt megelőzően igazoltatták, hogy kárt tudott volna okozni a halállományban. Tettét a helyszínen elismerte, kihallgatásra a Marcali Rendőrkapitányságra kísérték – számolt be weboldalán a halgazdálkodási társaság.

A vízparton elvégzett munka végére a halgazdálkodási hatóság, majd a bíróság teszi fel a pontot, mint ahogyan a bűncselekmények esetében minden alkalommal. A kiszabott büntetés mértékétől függetlenül, azt kiegészítve a BHNP Zrt. hosszú évekre szóló eltiltással szankcionálja a kirívó szabálytalanságot elkövető orvhalászt.