Szigligeti vár: kiállításnyitás, este Szent Iván-éji programok, szombattól Nyáresti színházi előadások

A Szigligeti várban ma, 2021. június 24.-én nyitja meg a polgármester a “Balaton Vára” című kiállítást, a várfejlesztés egy újabb ütemét megvalósítva. Este 20 órától Szent Iván-éji fáklyás várlátogatásra várják az érdeklődőket, ahol lesz őrtűz gyújtás, harcászati- és tűzzsonglőr bemutató is. Az üdülőrégió egyik kulturális és kulináris attrakciójának is számító várudvarban szombattól kezdődnek a Nyáresti színházi előadások.

 

Június 26-án a New York-i komédiával, a Centrál színház kultikus darabjával indul a Nyáresti színházi előadások a Szigliget Várudvarban – szabadtéri színházi fesztivál – a programturizmus.hu tájékoztatása szerint.

A Szigliget Várudvar különleges elhelyezkedésű színpadát a Centrál színház New York-i komédiája avatja fel június 26-án. A Centrál Színház közel másfél évtizede hódító előadásában Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter eleveníti meg Woody Allen önironikus gondolatait az életközepi válságról, kapcsolati krízisekről – a szereposztás, a szerző, a rendezés és a helyszín is fergeteges szórakozást ígér.

Szintén a férfi és a nő közötti viszonyokról szóló darabbal érkezik következő héten Kaposvárról a Csiky Gergely Színház: Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről zenés komédiájában a 60-as, 70-es évek legnagyobb slágerei is felcsendülnek. A Kaposvári Csiky Gergely Színház másik rendkívül népszerű előadását is elhozza Szigligetre: Neil Simon Furcsa pár nagysikerű vígjátékát Olt Tamás állította színpadra.

A programsorozatban a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciója, az Ördögölő Józsiás is színpadra kerül – Tamási Áron tündérmeséje – Szarka Gyula eredeti zenéjével és dalaival – az angyali és démoni erők örök küzdelmét eleveníti meg.

A Játékszín két darabbal érkezik: Rejtő Jenő egyik legszórakoztatóbb  regényéből, a Szőke ciklonból  Szente Vajk készített színpadi adaptációt, valamint a Hatan pizsamában fergeteges vígjátékával, mely Gálvölgyi János rendezésében kerül színpadra.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Andrew Bergman komédiáját hozza el, a Társasjáték New Yorkban egyszerre tartalmas és kellemes, kacagtató élményt ígér.

Az  EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság támogatásával megvalósuló programsorozat.

2021. évi Nyáresti Előadások Szigligeten

JÚNIUS 26., 20.30  New Yorki komédia – Centrál Színház
Esőnap: JÚNIUS 27., 20.30

JÚLIUS 2., 20.30 Tanulmány a nőkről – Csiky Gergely Színház Kaposvár
JÚLIUS 3., 20.30 Tanulmány a nőkről – Csiky Gergely Színház Kaposvár
Esőnap: JÚLIUS 4., 20.30

JÚLIUS 9., 20.30 Ördögölő Józsiás – Soproni Petőfi Színház
JÚLIUS 10., 20.30 Ördögölő Józsiás – Soproni Petőfi Színház
Esőnap: JÚLIUS 11., 20.30

JÚLIUS 23., 20.30 A szőke ciklon – Játékszín

JÚLIUS 30., 20.30 Furcsa pár  – Csiky Gergely Színház Kaposvár
Esőnap: JÚLIUS 31., 20.30

AUGUSZTUS 6., 20.00 Hatan pizsamában – Játékszín
Esőnap: AUGUSZTUS 8., 20.00

AUGUSZTUS 13., 20.00 Társasjáték New Yorkban – Kecskeméti Nemzeti Színház
AUGUSZTUS 14., 20.00 Társasjáték New Yorkban – Kecskeméti Nemzeti Színház
Esőnap: AUGUSZTUS 15., 20.00

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.