Szigliget nem tiltotta ki a nyaralótulajdonosokat

Szigliget polgármestere, Balassa Balázs a település honlapján ezt írja: “..Több település megtiltotta, hogy a nyaralótulajdonosok eljöhessenek balatoni ingatlanjaikba. Én ezt a rendelkezést nem hoztam meg. Most mindenki mérlegel és próbálja családjának a legbiztonságosabb életteret megteremteni. Szigligetre sok nyaralótulajdonos leköltözött a fokozottan veszélyeztetettebb nagyvárosokból. A nyaralótulajdonosok partnerséget kérnek tőlünk.”

Az írás így folytatódik:

“Bízom abban, hogy ezek a tulajdonosok is átérzik a helyzet súlyát és ideköltözve betartják a helyi és az országos szabályozásokat, az együttélés szabályait. Most ebben a helyzetben még inkább fontos, hogy az észszerűség határain belül nyitottak legyünk embertársaink felé. Úgy gondolom, nem lenne szerencsés ebben a helyzetben szabályozni a nyaralótulajdonosok számára ingatlanjaik használatát. Fontos kiemelni viszont, hogy most csak a tulajdonosokra és közvetlen családtagjaikra gondolok.

Minden Szigligeten tartózkodó nyaralótulajdonostól kérem továbbra is, hogy maradjanak ingatlanjaikon. Mivel mindenkinek van udvara, amennyiben levegőn szeretne lenni, ezt tegye meg a kerítésen belül. Futni, sétálni (csak rövid időre) maximum 2 fő mehet együtt. Sétálás esetében kivételt jelenthet a család (szülők és gyermekek). Ezen tevékenységek közben tartsuk meg a 2 méter távolságot.

A másik célcsoportot a turisták jelentik. Tőlük elsősorban a jelenlegi helyzetben most megértést és önmérsékletet kérek. Szigliget a turizmusból él. Nehéz kimondani, hogy az itt élő emberekre veszélyesnek tartjuk a kellemes időjárású napokon megnyilvánuló turista áradatot. Mivel szinte semmilyen turisztikai attrakció nincsen nyitva a településeken, ezért kérünk mindenkit, hogy amennyiben a szabadba vágyik, a jelenlegi időszakban azt tegyék meg lakhelyükön.

Komoly energiákat fordítunk arra, hogy amikor lehetővé válik, színvonalas körülmények között tudjuk fogadni Önöket, de ennek még nem érkezett el az ideje.

Balassa Balázs
polgármester”

 

Szigliget tartani kívánja a kapcsolatot az otthonukba rekedt ingatlantulajdonoskkal is

A település honlapjáról az is kiderül, hogy mivel a koronavírus miatt Szigliget nem tud turistákat fogadni, illetve az ingatlantulajdonosok közül sokan nem tudnak lejönni a településre, lehetőséget biztosítanak számukra is, hogy betekintést kaphassanak a falu mindennapjaiba.

Minden nap megjelenik egy írás, illetve kép a honlapon. Ezeken keresztül betekinthetnek a fejlesztésekbe, a táj szépségébe, illetve az itt élők mindennapjaiba.

“Számunkra fontos, hogy Szigliget a koronavírus ideje alatt is tartsa a kapcsolatot mindazokkal, akik szeretik falunkat, akiket érdekel a település, és alig várják a következő találkozást. Kérek mindenkit legyen türelemmel, tartsa be a szabályokat, vigyázzon családtagjaira és gondoljon jó szívvel a távolból is erre a csodálatos ékszerdobozra” – fogalmaz a polgármester.