Szigliget is megkapta az engedélyt a belterületi vadelejtésre (veol.hu)

Megkezdik a vaddisznók csapdával történő elfogását és kilövését Szigliget belterületi részein a rendőrség által kiadott engedély alapján.

 

Erről Balassa Dániel tájékoztatta a lakosságot a település közösségi felületén. Mint a veol.hu megtudta:  két csapdát helyeztek el, az egyik a Csonkatorony melletti területen, a másikat a nádüzem környékén. Mindkét csapda megközelítése szigorúan tilos, hiszen egyrészt ez akár veszélyes is lehet, másrészt a befogás sikeressége is múlhat rajta.

A hazai nagyvadlétszám országos szinten elérte azt a kritikus határt, amely tovább nem tartható, és egyre több települési önkormányzat keresi a megoldást, ami nem mindig egyszerű. A Balatoni Szövetség a szigligeti polgármester, Balassa Dániel kezdeményezésére a közelmúltban az agrárminiszterhez fordult ez ügyben.

A polgármester azt nyilatkozta, hogy az önkormányzatoknak nincs eszközük arra, hogy saját hatáskörben megoldást találjanak a nagyvadak okozta problémák, károk megszüntetésére, ezért kérték a segítséget. Most végre Szigliget is megkapta az engedélyt a belterületi vadelejtésre, így bizakodhat a lakosság az ezzel összefüggő egyre növekvő problémák megszűnésében.