Szezonzáró versenyt tartott a Keszthelyi Túravitorlás Club (tvkeszthely.hu)

Minden év november utolsó szombatján tartják a Kulcs Kupát. Idén 28 hajó és 80 vitorlázó nevezett. A már 45. alkalommal megrendezett megmérettetés célja, hogy hosszabbítsák a szezont a Balatonon.

45 éves jubileumi hacacáré – így nevezték el a Keszthelyi Vitorlás Club szezonzáró versenyét. A Kulcs Kupa elnevezés onnan ered, hogy az utolsónak befutó hajó kormányosa kapja meg a vándorkulcsot, mellyel lezárják a vitorlás évadot.

„Idén ez a harmadik versenyünk, hagyományosan az évadzáró versenyünk a KulcsKkupa, minden év utolsó szombatján rendezzük meg, az idei évben pedig csatlakozik ehhez a KTC-nek, a Keszthelyi Túravitorlás Clubnak, a 45. jubileumi születésnapja, szóval ez egy kettős ünnep nekünk ma.” nyilatkozta Gárdos Péter, a Keszthelyi Vitorlás Club elnöke.

11 óra 30kor startoltak el a hajók a Keszthelyi-öbölben.  Az évad zárásához méltó volt az időjárás: metsző hideg és sportos szél volt az öbölben. Háromszor kellett megkerülniük a kijelölt bójákat. A KTC szezonzáró megmérettetése a Balaton nyugati-medencéjében is az év utolsó verseny, melyre a magyar tenger minden pontjáról érkeztek sportolók.

Voczák András, a megmérettetés egyik versenyzője így nyilatkozott: „Idén nekünk ez már, ha jól számolom a 12. versenyünk, voltunk itt a – egy J24-es osztályhajóval megyünk – voltunk itt a Balatonfüreden megrendezett Európa Bajokságon is ezzel a hajóval, most is ezzel próbálkozunk itt a versenyen. Elég sportos szél van, 2 újonc is jön velünk, aki most ül először hajón, úgyhogy túlzottan vérmes reményeink nincsenek.”

Az idei szezonnak immár vége, de a KTC-nek nem ez volt az utolsó rendezvénye 2023-ban. Idén is tartanak jótékonysági délutánt a Fő téren, december 18-án, aranyvasárnap. A Kulcs Kupa részvételi díjának harmadát is már erre ajánlották fel.

A keszthelyi TV híradása itt megtekinthető.