Szezonfelkészítő szakmai találkozót szerveztek Balatonfüreden (veol.hu)

Szezonfelkészítő fórumot tartott a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) Veszprém megyei képviselete az illetékeseknek Balatonfüreden. A fórumra a kereskedelmi, vendéglátóipari tevékenységet végző vállalkozások fontos információkat kaptak az idegenforgalmi szezon előtt.

 

Markovszly György, a VMKIK elnöke köszöntőjében méltatta a találkozót, amely jelentősen segítheti az érintettek működését a küszöbön álló szezonban, és külön szólt az ágazatot érintő munkaerőhiányról is – írja a veol.hu. Valószínűleg úgy kell együtt élni a következő időszakkal a kereskedelemnek és a vendéglátásnak, hogy át kell alakítani a tevékenység szerkezetét, a működés rendjét, és kevesebb emberrel, nagyobb technológiai támogatással kell megoldani a feladatokat, fogalmazott.

A fórumon a vendéglátást érintő, élelmiszer-biztonsági aktualitásokról beszélt Szabó József Andor főállatorvos, a Veszprém Megyei Kormányhivatal (VMKH) Tapolcai Járási Hivatal, élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztálya képviseletében.

Troják László főosztályvezető, VMKH főosztályvezetője Munkavédelem az újranyitás tükrében, munkaügyi ellenőrzésekkel kapcsolatos változások címmel tartott előadást. A megjelentek értékes információkat kaptak az elérhető munkaerőpiaci támogatásokról, melyről Angyalosy Edina, a VMKH osztályvezetője beszélt.

Dégi Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém megyei adó- és vámigazgatósága igazgatója a vendéglátást és kereskedelmet érintő adóváltozásokat, ellenőrzési szempontokat és a tapasztalatokat részletezte. A szakmai fórum jelentőségét Vágó Péter, a KISOSZ Veszprém megyei elnöke zárszavában összegezte.