Szezonértékelés és tervek Gyenesdiáson (zaol.hu)

Gyenesdiás strandi bevételei 33 százalékkal voltak magasabbak a tervezettnél: a település két fürdőhelyét több mint 170 ezer vendég látogatta a szezonban.

 

Ez is kiderült az idegenforgalmi szezont értékelő beszámolóból, melyet a héten tekintett át a képviselő-testület. Az ülésen szó esett arról is, hogy a munkaerőhiány – csakúgy, mint a többi balatoni településen – problémákat okozott. Részben ennek kezelésére az önkormányzat vállalkozót vont be egyes zöldterületek karbantartására, virágosításra. Áttekintették a települési infrastruktúrát, a megvalósult fejlesztéseket, a piac működését, a polgárőrség munkáját és a nyári rendezvényeket is.

A szezon tapasztalatai alapján a jövőbeni teendőket, fejlesztési lehetőségeket is meghatározták és szó esett a Lidó strand már megkezdett átalakításáról is. A képviselők döntöttek az Egészségház első ütemének közbeszerzési eljárásáról. Az önkormányzat a jelenlegi orvosi rendelő szomszédságában kialakítandó – a tervek szerint jövő nyárra elkészülő – épületben biztosít majd helyet a gyermekorvosi és védőnői rendelőnek és bővíthető módon a fogorvosi rendelőnek is.