„Szeretem a természetet” – Izgalmas izlandi fotókiállítás Marcaliban

Izlandi utazásán készített fotóiból állított össze egy tárlatra valót Bálint Pál természetfotós. A kiállítást szeptember 2-án nyitják meg a Marcali Városi Kulturális Központban és egy hónapig lesz látogatható.

Bálint Pál természetfotós, aki képzettségét tekintve üzemgazdász mérnök, szereti a természetet. Imád kirándulni, lélekemelő tájakat látni, figyelni az állatok viselkedését, ellesni titkaikat. Ha ideje engedte, próbálta ezeket az élményeit fényképen megörökíteni, ám komolyabb fotózással az építészeti kivitelezési munkák megörökítése során került kapcsolatba.

A természetfotózás két éve nyitotta meg előtte kapuit. Azóta szorgalmasan járja azokat a helyeket, ahol ennek a nagy szerelmének hódolhat. A csend, nyugalom, a táj, a madarak világa nagy hatással van rá. Ilyenkor megszűnik minden, csak a természet látványa marad. Művészi kiteljesedéséhez sok segítséget kapott Maros Sándor fotós barátjától.

Mostani önálló tárlatán izlandi élményeit tárja a közönség elé, bízva abban, hogy szép képei másokat is segítenek majd rácsodálkozni a Földnek erre a háborgó, nyughatatlan, kopárságában is gyönyörű és gazdag tájának szépségeire, mely az ő természetszerető lelkét magával ragadta elbűvölő látványával – írják a rendezvény meghívójában a szervezők.

A kiállítást szeptember 2-án 16 órakor Lengyák István galériavezető pedagógus nyitja meg.