Szerepben a Balaton: jól halad a SzeretFilm Stúdió legújabb filmjének forgatása (vehir.hu)

A SzeretFilm Stúdió legújabb játékfilmjének, a #tüneményesutazás, amely közösségi finanszírozásban, helyi és országos szponzorációban valósul meg, tervezett 26 forgatási napjából 16 leforgott. A film több évszakos, főbb helyszínei a tél végi Balaton, illetve Budapest és Bécs. A forgatás a tervezett ütemben zajlik, mindeközben a producerek szorgalmasan dolgoznak a teljes finanszírozási háttér előteremtésén.

A film nem valósulhatna meg Somlai Dávid, Angyal Gergely és Ruzsinszki Ádám koproducerek részvétele nélkül – így a veszprémi Szeretfilm Stúdió együttműködő partnerei a projektben a budapesti Greenbox, Rollingpanda és Origo filmstúdiók – írja a vehir.hu.

A film költségvetése az előbb felsorolt stúdiók befektetéseire és a támogatók támogatásaira épül. Főtámogatói a Magyar Művészeti Akadémia, a Vemévszer Kft., az Interword, a Danubius Hotels, a BAHART, további magánszemély mecénások, a Veszprémi Érsekség pedig a gyártó egyesület működését támogatta. A filmalkotás együttműködésben készül a VEB2023 programsorozattal.

A főbb szerepekben Trokán Anna, Orbán Levente, Cservák Zoltán, Trill Zsolt lesznek láthatók, a veszprémi színészek közül pedig Halas Adelaida, Pap Lívia, Egyed Brigitta és Máté P. Gábor vettek részt a forgatáson. A továbbiakban tervezzük Danis Lídia, Nagy Katica és más színészek és civilek szerepeltetését.

Az eddigi forgatások érdekessége volt például a balatoni, víz alatti felvételek elkészítése, amelyben segítségükre volt a BS-Fűzfő Vitorlás Klub. Forgattak Bécsben, amivel kapcsolatban örömmel mondható, hogy a vírushelyzet okozta nehézségek ellenére a külföldi forgatás sikeres volt, a bécsi Filminstitute nagylelkű támogatásával tudott megvalósulni. A filmben szerepelnek egy táncelőadás jelenetei, amelyeket a budapesti Artus Stúdió színháztermében vettek fel, Turós-Máté Kinga és Bakó Tamás táncművészek közreműködésével.

„Nagyon baráti, családias hangulatban zajlik a forgatás, és ez legfőképpen a színészek és a civil szereplők áldozatos szerepvállalásának köszönhető. Lelkesen, önfeláldozóan vesznek részt a forgatáson, úgy érzem, minden bizalmuk benne a van a produkcióban, minekután magam is nagy felelősséggel tartozom a film megfelelő befejezéséért és utóéletéért. A finanszírozási helyzet nem reménytelen, de észrevehető, hogy a járvány befolyásolja a cégek, a potenciális támogatók közreműködését. Értek váratlan és kellemetlen meglepetések, ám ezekre is fel kell készülni. Többen vannak szerencsére olyanok, akik kiállnak a független, veszprémi, helyi filmalkotás mellett, vagy akiket épp a balatoni kötődés miatt sikerül megnyernünk természetbeni vagy anyagi támogatónak. Rajtunk most a sor, hogy egy sikeres filmet készítsünk”

– mondta Buvári Tamás.

A film dialógusai részben improvizációban, illetve Solymosi Bálint József Attila- díjas író közreműködésével készülnek. Zeneszerzője Barabás Lőrinc zeneszerző, előadóművész lesz, akit a veszprémiek nemrég láthattak, hallhattak a Papírkutyában, a zeneszerző, zeneművész szinte minden népszerű országos fesztivál fellépője.

Amennyiben a filmkészítés a terv szerint halad, az utómunkákra a november-április időszakban kerülhet sor, amely után egy jövő  nyári premierben bíznak a producerek és az alkotói stáb.