Szerelemféltés állhat a káptalanfai családi tragédia hátterében (pestisracok.hu)

Üresek az utcák Káptalanfán, bezárt és némán gyászol a kis Balaton-felvidéki falu, ahol családi tragédia történt csütörtökön este. Egyelőre mindenki csak döbbenten találgat: mi vezethetett odáig, hogy a 22 éves O. Szabina volt élettársa úgy döntött, rátámad szerelmére és egész családjára.

Az 53 éves férfi a család négy tagjára nyitott tüzet maroklőfegyveréből, köztük Szabina mindössze 3 éves kishúgára, akit édesanyja az ölében próbált menekíteni. A gyermek jelenleg is élet-halál között lebeg a győri kórházban. Elsőként a családfőt érte a lövés, ő a helyszínen azonnal életét veszítette. A gyilkos a támadást követően maga ellen fordította a fegyverét.

O-ék 12 gyermekükkel a falu közepén laknak, szegényes házukban a mindössze 900 lelkes kistelepülésen. Itt állt meg szürke BMW autójával a legidősebb lány korábbi udvarlója. Akkor összesen kilencen voltak otthon. Egy ember meghalt, négyen megsebesültek, hárman életveszélyesen, köztük egy 3 éves gyermek.

Káptalanfán a 90-es évek óta több német és osztrák család is él, akik itt vettek házat, telket. Talán ez is közrejátszott abban, hogy O. Szabina Bécsbe ment szerencsét próbálni. Az osztrák fővárosban egy szállodában dolgozott, itt ismerkedett meg a nála 35 évvel idősebb férfival, Wolfgang M.-mel, akivel végzetes szerelmi viszonyba bonyolódott.

A cikk folytatása itt.