Szerelem, pénz, és erkölcsi küzdelem a Tihanyi Szabadtéri Játékokon

A Tihanyi Szabadtéri Játékok utolsó két előadását láthatják a nézők augusztus 24-én és 25-én. A csodálatos Belső-tó fölött magasodó szabadtéri színpad hétvégi kínálatában két remek vígjáték szerepel, amelyekből sem a szerelem, sem a küzdelmek nem maradhatnak ki.

Az elmúlt években nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai augusztus 25-ig láthatók. Az előadások helyszíne 2003 óta állandó: a tihanyi Belső-tónál állították fel a színpadot. A háttérben megcsillanó Balatonnal és az északi part hegyeivel, a környező dombok ölelésében megépített játszótér az ország egyik legszebb szabadtéri színpada. A 800 fő befogadására alkalmas nézőtér minden pontjáról lenyűgöző látvány tárul a látogató elé.

A Tihanyi Szabadtéri Játékokat 2004-ben rendezték meg először, Bujtor István kezdeményezésével. Halála után felesége, Bujtor Judit vette át a Játékok szervezését, irányítását.

2010-ben az Önkormányzat a „Bujtor István Szabadtéri Színpad” nevet adta a tihanyi színháznak és felavatta a bejáratnál elhelyezett, Bujtor Istvánról készült domborművet, ezzel is emlékezve az alapítóra.

A magas színvonalú, szórakoztató színházi-, és könnyűzenei előadásokat a nyári idegenforgalmi főszezon teljes időtartamában (péntek, szombat, vasárnap esőnap) élvezhetik a látogatók. Ismert színházi műhelyek és zenekarok produkcióit mutatják be országos hírű művészek közreműködésével. A könnyed kikapcsolódás egyik alapja a vidámság, a nevetés, ezért a kínálatból nem hiányozhatnak a legismertebb és legkedveltebb színészek által bemutatott bohózatok és zenés vígjátékok.

Az idei “évad” zárásaként augusztus 24-én 20 órai kezdettel a Második nekifutás című darabot láthatja a közönség a Karinthy Színház előadásában, Szilágyi Tibor rendezésében és főszereplésével. A történet 1986-ban játszódik New-York-ban. Irving Berger sikeres idősödő üzletember, egy véletlen találkozás alkalmából beleszeret Dawba, egy szép fiatal lányba. A szerelem teljesen felborítja megszokott életét. 22 év házasság után, elhagyja feleségét és két gyerekét. Egy váratlan fordulattal beköltözik ifjú barátnője lakásába. Szembesül ifjú szerelme és barátai életvitelével, melyet képtelen kezelni, és szinte bohózati szituációkba keveredik. Szánalmas botladozásait sok nevetéssel követhetjük. Végül mindenki megtalálja az igazi hozzá illő párját.

A József Attila Színház augusztus 25-én mutatkozik be Tihanyban, egy Verebes István rendezte darabbal, Veszek egy éjszakát címmel. A darabban ismert színészek játszanak, mint Galambos Erzsi, Pikali Gerda, Ujréti László. A komédia rögtön szerelmi szállal indul: Weber úr, a csemegebolt tulajdonosa évek óta reménytelenül szerelemes a jómódú Varga család leányába, Zsuzsába. A fiatalasszony mit sem sejt Weber úr érzéseiről, azokat egyedül Julis, a jólelkű cselédlány ismeri. Kovácséknál egyre több feszültséget okoz a pénz, pontosabban annak hiánya, a család elszegényedni látszik, amikor Zsuzsa kézhez kap egy levelet… Szórakoztató vígjáték a szerelemről, a pénz és a polgári erkölcs küzdelméről.

Jó szórakozást kívánunk!

Bővebb információk itt.