Szerdától rendezik a Társasházak Napját – videó (tvkeszthely.hu)

Társasházak napja címmel tart online konzultációt november 24. és 26. között a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az esemény célja, hogy tájékoztatást adjanak a közös képviselőknek, illetve a lakóknak az épületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól. A kérdéseket online és telefonon is fel lehet tenni a kirendeltségeknek – írja a tvkeszthely.hu.

Keszthelyen és számos környező településen is találhatóak társasházak. Mindenkinek tudnia kell, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetére. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság három napos akciót hirdet, amelynek célja, hogy hangsúlyt fektessenek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére. A Társasházak napja alkalmából kiemelten foglalkoznak a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével és a tárolási szabályokkal is.

„Két dolgot emelnék ki, az egyik az mindenképpen az, hogy a mentési útvonalakat nyilván szabadon kell hagyni. Ugye ez is egy visszatérő probléma, hogy nyilvánvalóan azokat az eszközöket, amiket kicserélünk otthon, az oké, hogy egy napig kint tároljuk az előtérben a lakásunk előtt, de ebből ne csináljunk rendszert. Ne legyenek ott hulladékok. Illetve természetesen arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a tűzoltási területre, ahol ugye fel vannak festve, ott ugye azért nem kellene parkolni, azt a szabályt azért tartsák be a lakók. Hiszen bármikor megtörténhet a baj és ugye a tűzoltóknak be kell avatkozni. Ehhez azonban nem egy esetben magasból mentőre és létraszerre is van szükség. Tehát ezeknek az autóknak valahol meg kell állniuk.” – ismertette Kósi Zsolt sajtószóvivő.

A Társasházak napja alkalmával szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre, megosztják a helyi tapasztalatokat, sajátosságokat is az érdeklődőkkel. A keszthelyi és a zalaszentgróti járások területén fekvő települések november 24-én és 25-én 8 és 15 óra között, 26-án pedig 8 és 13 óra között tehetik fel telefonon kérdéseiket a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársának. E-mail-ben bármikor lehet hozzájuk fordulni a keszthely.kvk@katved.gov.hu címen.

A Keszthelyi Televízió vonatkozó adását itt tekintheti meg.