Szerdán rajtol a sakkverseny Keszthelyen (zaol.hu)

Rajtra kész a mezőny a 38. Nemzetközi Sakkversenyen. Augusztus 21-én 14 órakor kezdődő megnyitó után egyből asztalok mellé ül a mezőny, hiszen az első fordulón már aznap túl kell jutni. A kilencfordulós, svájci rendszerű viadalon minden nap 8.30 órától zajlanak a fordulók, kivéve augusztus 23-án, amikor a délelőtti után délután is rendeznek még egyet. Aztán 28-án jön el a zárás ideje az eredményhirdetéssel.

A 38. Nemzetközi Sakkverseny és a 10. dr. Hévízi László Emlékverseny valóban betagozódott mára a Balaton-parti város sportéletébe – írja a zaol.hu. Szalai István a verseny főszervezője a portálnak elmondta: nagyon sok visszatérő vendég érkezik ilyenkor Keszthelyre, évtizedekre nyúló sportbarátságok köttettek. Hozzátette: idén az előnevezések alapján nyolcvan-száz fős mezőnyre számít.

Az elmúlt közel négy évtized rangot adott viadaluknak, sok fiatal sakkozó is kipróbálja magát Keszthelye – fejtette ki. Szalai István szerint egyebek mellett ez adja az egyik vonzerejét a versenynek, hiszen a 8–88 éves korosztályok képviselői együtt mérhetik össze tudásukat. Most is lesznek külföldi indulók, így orosz, szlovák, osztrák, német és szlovén sakkozó is asztalhoz ül.