Szeptemberben is nyitva lesznek a balatoni strandok (magyaridok.hu)

A leglátogatottabb balatoni fürdők szep­tember közepéig maradnak nyitva, de lesznek, amelyek a hónap végéig várják a vendégeket. Több helyütt még nem fejeződtek be a Magyar Turisztikai Ügynökség összesen kétmilliárd forintos támogatásából finanszírozott fejlesztések.

 

A főként fizetős fürdőket üzemeltető balatoni önkormányzatoknak október végéig kell elszámolniuk a fejlesztési pénzekkel.

A siófoki nagystrand az időjárástól függően szeptember 17-ig várja a fürdőzőket. A sóstói fürdőhely ugyancsak szeptember közepéig lesz nyitva, de miután az ottani promenádon megkezdett, állami támogatásból történő beruházásokról még folynak az egyeztető tárgyalások, lehetséges, hogy már szeptember elején bezár a népszerű fürdő – jelezte Illés Virág, a siófoki polgármesteri hivatal sajtóreferense.

A balatonfüredi Esterházy és a Kisfaludy strand nyitvatartásáról még nem döntött az üzemeltető, de ­remélhetően szeptember 3-ig, jó esetben 10-ig várják a fürdőzőket. Mindkét strand nyitva marad azután is úgynevezett sétálóhelyként, és az alapszolgáltatások is megmaradnak – közölte lapunkkal Ágoston Ferenc, a strandok vezetője.

Szeptember 10-én lesz záróra a keszthelyi strandokon is, ezt követően „átpozicionálják” azokat, és a fürediekhez hasonlóan nyitott kapuk várják a napfürdőzőket – tájékoztatott Csendes Antal, a helyi önkormányzat munkatársa.