Szeptember 19-én startol a 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek (likebalaton.hu)

A keszthelyi futóversenyen profiknak és amatőröknek is kínálnak versenyszámokat: a 2,5 kilométertől a maratonig, egyéniben és váltóban, a kis és nagy gyermekek pedig a Zalai Hírlap Gyermek Futamokon indulhatnak a szeptember 19-i rendezvényen.

Idén egy hosszú napba sűrítjük a programokat, szeptember 19-én vasárnap várjuk a sportolókat és a szurkolókat a Balaton-partra – mondta el a likebalaton.hu-nak Bedő Bea, a KKM főszervezője.

Hozzátette: a hagyományosan szombati versenyszámok közül a rövid távú futamok, a 2,5 és az 5 km vasárnap a reggeli órákban 8.30-kor kezdődnek, tízkor lesz a maraton, félmaraton és a váltók rajtja, 12.30-kor a 10,5 km. A Zalai Hírlap gyerekfutamok a nagy verseny után, délután kerülnek megrendezésre.

Az idei évtől nem lesznek műanyag poharak a frissítőállomásokon. Egy éve alapították meg a magyarországi futóverseny szervezőkkel ezt a környezetvédelmi kezdeményezést, a Pohármentes Versenyeket. Ez azt jelenti, hogy megkíméljük a környezetet az eddig versenyenként kidobott 20-30-40-50 ezer pohárnyi műanyag szeméttől.

A vizet és az izotóniás italt a versenyzők a frissítőállomásokon maguknak töltik vagy a saját kulacsukba, vagy a verseny előtt megvásárolható, évekig használható speciális soft műanyagból készült, akár zsebbe is rakható néhány grammos pohárba.

Az idei évben a Balaton-parton töltjük el az egész napot, a versenyközpontot is itt építjük fel a korábban megszokott Fő tér helyett.
A pályaútvonal módosítása kényszerűségből született, ezért maradunk a Balaton parton az 5,275 km-es pályánkkal.

-mondta a szervező.

Mivel 500 fő feletti rendezvény lesz a KKM, így a jelenlegi szabályozások értelmében a résztvevőknek vagy védettségi kártyára vagy bármilyen sportág versenyengedélyére van szüksége az induláshoz. Akinek sem védettségi kártyája, sem versenyengedélye nincs és korábban már regisztrált, annak a nevezését átteszik a 2022-es pünkösdi versenyre, vagy visszautalják a befizetett nevezési díjat.