Szentbékkálla földtani és kultúrtörténeti kincsei

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság következő geotúrája február 24-én Szentbékkálla és környékének földtani, építészeti és kulturális gyöngyszemeit mutatja be.

 

Bemelegítésként a szentbékkállai templom dombjára és a Velétei palotaromhoz sétálhatnak el. Ezt követően izgalmas földtörténeti esemény, egy vulkán kitörése nyomán megmaradt törmelékhalmazt, ásvány- és kőzettani csemegét fedezhetnek fel.  A falu központjába visszasétálva egy szép kilátópontról gyönyörködhetnek a Káli-medence látványában. A túra következő állomása a Szentbékkállai-kőtenger, amelyről sok érdekes információt tudhatnak meg,  mialatt a gyerekek a világ egyik legjobb természet adta játszóterét vehetik a birtokukba. Zárásként a falu legszebb utcáján megcsodálhatják a Káli-medence népi építészetének gyöngyszemeit.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő, innivaló, ennivaló, igény esetén fényképezőgép, távcső.

Az 5 km hosszúságú, 5 óra időtartamú túra ára felnőtteknek 850 Ft, gyerek 400 Ft

Találkozó helye és időpontja: Szentbékkálla (Öreghegy Fogadó, Dózsa György u.)  2019.02.24. 10:00 óra

Jelentkezési határidő: a túrát megelőző napon 16:00 óráig Sárdy Julianna túravezetőnél (mobiltelefonszám: +36 30 491 0061;e-mail: sardy1@bfnp.hu).