Szent Iván est komolyzenei koncerttel Balatonfenyvesen

Balatonfenyvesen idén először, hagyományteremtő céllal ifjú zenei tehetségek mutatnak be komolyzenei műveket a tavaszi-nyári napforduló idején, 2017. június 24-én 19 órától – tájékoztatta dr. Knizse Gyula főszervező a hirbalaton.hu-t.

 

Első alkalommal a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei tartanak hangverseny. Az eseménynek a település Kultúrtere ad otthont (Kölcsey u. 17., a vasútállomással szemben, a volt kertmozi). A belépőjegy ára: 800 Ft.

„A minőségi turizmus meghonosítása, kiszolgálása a cél” – mondta dr. Knizse Gyula, akinek kezdeményezését a helyi önkormányzat is támogatja, és aki további kulturális programokat is szervez a nyáron Balatonfenyvesen.

Július 5-én, a következő eseményen egy szuperprodukcióval emlékeznek meg a Pozsonyi csata 1110. évfordulójáról a fenyvesi stadionban, ahol történész-kutató eleveníti fel a múltat, és neves hagyományőrző harcosok, valamint Kassai Lajos Guiness rekorder lovasíjász tartanak bemutatókat.

„A korábban méltatlanul elhallgatott és elfeledett, a magyarság életében meghatározó jelentőségű Pozsonyi csatára való megemlékezésből is hagyományt kívánunk teremteni, amelynek célja az emberek történelmi ismereteinek és nemzettudatának mélyítése – fogalmazott dr. Knizse Gyula helyi vállalkozó, a stadion-tulajdonos Fenyves Termál 2008 Kft. résztulajdonosa.