Széchenyi Programiroda nyílt Keszthelyen (Keszthelyi TV)

Az ország 61. Széchenyi Programirodáját nyitották meg Keszthelyen. A pályázatok iránt érdeklődő ügyfeleket december első napjától várják a  Járási Hivatal belső udvarában kialakított irodában. Zalában ez a harmadik olyan iroda, ahol mindenki számára, térítésmenetesen nyújtanak segítséget pályázati témakörökben.

Samodai Imre, regionális vezető fontosnak nevezte azt, hogy Keszthelyen is elérhető legyen ilyen jellegű zsolgáltatás, miután a térség fontos turisztikai célpont, illetve a mezőgazdasági vállalkozások is szeretnének pályázni. A szakember arról is beszámolt, hogy országos szinten több mint tizennégyezer, a Nyugat-Dunántúlon több mint háromezerötszáz ügyfél vette igénybe eddig az irodák segítségét.

Az iroda három munkatársa hétfőn, csütörtökön, illetve pénteken várja az ügyfeleket. A szolgáltatások a pályázati tájékoztatástól, az előkészítésen és megvalósításon keresztül a projektzárásig terjednek.

Az iroda megnyitóján Manninger Jenő elmondta, Keszthely számára fontos ez a lépés. A megye fejlesztési biztosa kifejtette: a zalaegerszegi iroda már korábban is segítette a Keszthely környéki pályázókat. Az irodanyitással, most jelentősen felgyorsulhat az ügyintézés.

„A térségben körülbelül 250 pályázatot segítenek évente – ezek vállalkozói pályázatok, de segítenek a civil szervezetek és az önkormányzatok pályázataiba, konkrétan az én fejlesztési biztosi munkámat is segítik tanácsadással. De elsősorban a civil ügyfelek miatt tartják fenn az irodákat. Ennek most az az előnye, hogy helyben vannak és nyilván közelebb lesznek az ügyfelekhez. Azt hiszem, hogy fontos, hogy Keszthelyen, a megyében a harmadikként egy ilyen irodát tudtak nyitni, ahol tartják a kapcsolatot és be lehet jönni tanácsadásért” – nyilatkozta a fejlesztési biztos.

A Miniszterelnökség égisze alatt működő Széchenyi Programirodákban a 2017-es esztendőben 755 milliárd forintot is eléri azoknak a fejlesztéseknek az összege, amelyekben a programiroda szerepet vállalt.