Százötven hallgató kapott diplomát Keszthelyen (zaol.hu)

A Pannon Egyetem Georgikon Kar alap-, mester és felsőoktatási szakképzési szakos végzett hallgatói vehették át a tanulmányaik végét jelző oklevelet, tudományos fokozatot szerzett szakembereket avattak doktorrá és kitüntetéseket is átadtak szombaton Keszthelyen.

A diplomaátadó ünnepségen dr. Gelencsér András rektor szólt elsőként a végzősökhöz. Beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy tanulmányaik lezárása nem jelenti a tanulás végét, hiszen napjainkban is folyamatosan és nagy sebességgel bővülnek a szakmai ismeretek.

– Önök a ma átvett oklevelükkel a tudás megszerzésének képességét és felelősségét is kézhez kapják, amit szakmai pályafutásuk lezárásáig gyakorolniuk kell. Az élethosszig tartó tanulásra egykoron a szakmai előrejutáshoz volt szükség, ma ez már a szakmában maradás nélkülözhetetlen feltétele- emelte ki a rektor, s hozzátette: erre a Georgikon is számtalan lehetőséget kínál a különböző képzésekkel.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökének köszöntő szavai után a kar dékánja összegezte a most záruló tanévet, s idézte fel a Georgikonon folyó oktatási és tudományos munkát, a fejlesztéseket. Szólt a tudomány és a munkaerőpiac kihívásairól, s az ezekhez is igazodó folyamatos megújulásról.

Ismertette, hogy a januári tanácsülésen átadott 150 diploma után most újabb 150 végzős veheti át oklevelét, a székelyudvarhelyi képzési helyen pedig 15 hallgató tett sikeres záróvizsgát. A kilépők helyére várják az új hallgatókat: várhatóan 500 elsőéves kezdi majd meg tanulmányait ősszel. A végzősöknek röviden azt üzente, utalva az elmúlt években végzett munkájukra: „csak így tovább”.

– Bízom benne, hogy megtanulták a leckét. Egy ilyen sikeresen lezárt szakasza az életüknek nem a folyamat vége, hanem lehetőség egy másik, magasabb szintű folyamat elindítására. Dolgozzanak vagy tanuljanak, vagy mindkettőt egyszerre. Ugyan ez a legnehezebb, de a mai gyorsuló világban az ilyen kombinált megoldás kiugró eredményességet adhat -tanácsolta a frissen végzett szakembereknek a dr. Polgár J. Péter dékán, hozzátéve, hogy a munkáltatók keresik a Georgikonon végzetteket.

Az ünnepi beszédeket követően a tudományos fokozatot szerzett hallgatókat avatták doktorrá, majd kitüntetéseket adtak át. Részletek a zaol.hu oldalon.