Százmilliós közlekedési fejlesztés Tihanyban

Az utóbbi évek legjelentősebb közlekedés-fejlesztése kezdődik Tihanyban Pályázati forrásból egy összetett program valósul meg: felújítják a gyalogos átkelőket, felfestik a kerék-párutakat, új zebrát alakítanak ki és megújul a Major utca- írja októberi számában a Tihanyi Visszhang.

Az utca egyes szakaszait teljesen felújítják, új aszfaltot kap a felület. A Képzőművészeti Egyetem épületei fölötti részen a légkábeleket a föld alá helyezik, az elöregedett fákat kivágják és újakat ültetnek a helyükre.  Járdát alakítanak ki és rendezik a parkolókat is. A beruházás részeként kerül sor az utca alatti gerincvezeték cseréjére, ennek költségeit a DRV és a település közösen viseli.

Rengeteg probléma volt az utóbbi időben a vezetékes vízzel, évente 10-20 csőtörés volt a területen, nem ritkán ötméterenként kellett javítani a vezetéket. Ezt mindenképpen meg kell oldanunk. Természetesen a munkálatok miatt megbontott útfelületet, járda szakaszokat is helyreállítjuk – nyilatkozta a helyi újságnak Tósoki Imre, polgármester, aki hozzátette: a pályázattól függetlenül az önkormányzat saját forrásból tovább folytatja a település útjainak felújítását.

A tervek szerint a Major utcai vízvezeték cseréje jövő év szeptemberében kezdődik, az utca felújításával pedig 2019. tavaszra szeretnének végezni.