Száz zsák szemetet gyűjtöttek össze diákok Ságváron (sonline.hu)

Száz zsák szemetet gyűjtöttek össze Ságváron és körnnyékén a 11. alkalommal megrendezett akcióban az általános iskolás diákok a környező települések középiskolásaival, egyesületek, vállalkozók és az önkormányzat segítségével. A szemétgyűjtés szükségességét az is indokolja, hogy hamarosan itt rendeznek meg egy többszáz embert vonzó teljesítménytúrát. 

 

A felelőtlen autósok a községen átvezető főút mentén sok helyen pakoltak le hulladékot. A szemétszüretnek elnevezett rendezvény 80-90 embert mozgatott meg. Céljuk az volt, hogy megtisztítsák a külterületet, főként a kirándulásra, túrázásra alkalmas utakat a szeméttől. Az ilyan akciókkal az ifjúságot is nevelni kívánják, bízva abban, hogy a felnövő generáció már tudatos környezetvédővé válik a térségben.

– A szemétgyűjtés szükségességét az is indokolja, hogy már több, mint egy évtizede rendezik meg az országos hírű és egyre népszerűbb teljesítménytúrájukat, amely évenként 300-500 nevezőt vonz Ságvárra. Ezt az eseményt nem lehet szemetes környezettel elcsúfítani, ezért minden eszközzel igyekeznek széppé és élhetővé tenni a környezetüket – mondta Kovács Béláné, a Ságvárért Egyesület elnöke.