Számtalan újdonság a Balaton Színház új évadában (zaol.hu)

Ismerkedés a kulisszák mögötti világgal, zenével és egymással – új programokat is kínál a Balaton Színház a színházi előadások és hagyományos rendezvénysorozatok mellett. A most kezdődő évadról Csengei Ágota a keszthelyi színház igazgatója tartott sajtótájékoztatót,melyen szólt arról, hogy a most induló évadban is minden korosztálynak kínál színdarabokat a kulturális intézmény.

 

Az ifjúsági bérletes sorozatra még vannak szabad helyek, az óvodásoknak és a felnőtteknek szóló darabokra teltházas jelentkezés van. Az érdeklődők október 15-ig vehetik át bérleteiket. A bérleten kívüli előadások sorában a szintén teltházas Csárdáskirálynő, A miniszter félrelép és a Leart por L’art társulat műsora szerepel a kínálatban. A Filharmónia bérlet mellett más koncertek is lesznek: szombaton Balázs Árpád zeneszerző 80. születésnapja tiszteletére keszthelyi és környéki kórusok, együttesek lépnek fel, ősszel a Kiscsillag akusztikus, télen a Neoton adventi koncertjére várják a közönséget.

Folytatódnak az ismeretterjesztő előadások: a Nyitott szemmel, a Lélektani esték és Világjáró klub.

A tematikus rendezvények nyitányaként vasárnapig tart az Őszi magyar filmnapok. A szépkorúaknak, a nagycsaládosoknak és a népművészetnek egy-egy hetet szentelnek és idén is megrendezik a Magyar Borok mustráját.

Az igazgató az újdonságokat is sorolta: pénteken Mozipótló filmklub indul. A jövő szerdán megalakuló Balaton Színház Baráti Körének tagjai bepillanthatnak a kulisszák mögötti világba, társulatok képviselőivel ismerkedhetnek. Andrea Weaver írónő olvasóklubot, Út a zenéhez címmel Károly Róbert zeneszerző komolyzenei sorozatot vezet. Márki Péter párterapeuta induló klubjának célja, hogy összehozza és felkészítse az egyedülállókat a házasságra.