Számos program várja a húsvéti időszakban a Balatonra látogatókat

A húsvéti szünet idejére válogattunk a balatoni programkínálatból azoknak, akik a parti sütkérezés vagy a nyaralóban kertészkedés mellett gasztronómiai élményekre és kulturális kikapcsolódásra is vágynának.

A túrázó kedvűeknek a Bakony-Balaton Geopark geotúrái nyújthatnak élményeket. A péntektől hétfőig terjedő időszakban Veszprém, Szentbékkálla, Kislőd környékének természeti értékeit ismerhetik meg a látogatók, illetve a Tihanyi Levendulaház Látogatóközpont filmklubjában, játszóházában kapcsolódhatnak ki.

Tihanyban Húsvéti Nyuszi Buli és Tojástánc  lesz április 20-22-e között.

Örvényesen április 20-án lehet tojást festeni a Faluház udvarán 15:30-tól, majd húsvéti körmenet indul 17 órakor.

Révfülöpön április 19-én szerveznek Húsvéti játszóházat a Tóparti Galériában.

badacsonyiak borbarangolásra invitálnak április 20-án 18.00 órakor az Istvándy Borműhelybe.

Badacsonyörsön a Folly Arborétumban április 20-án és 21-én tartalmas hosszú hétvégére lehet számítani, a kínálat tobozfestést, tojáskeresést és locsolóvíz készítést is tartalmaz.

Csobánc várát is meghódíthatják egy „esti rohammal” a romantikára vágyók. A holdfényben úszó várfalak tövéből szemkápráztató esti fényekben fürdőzik a Balaton.

Szigligeten a vár szezonnyitó eseményére kerül sor április 20-án és 21-én. Zenés előadások, bábjátékok, apródavatás várja a gyerekeket.

Balatongyörökön már márciusban megkezdték a húsvéti készülődést, amelynek programjai egészen április 22-ig tartanak. Részt vehetnek tojásgurításon, népi játékokon vagy  a település tojásfájának díszítésében.

Április 19-én 15 órakor a Vonyarcvashegyi Művelődési Ház és Könyvtárban Családi játszóházat rendeznek a Varázshangok egyesülettel.

Gyenesdiáson a Természet Háza Látogatóközpont udvarán április 20-án 10:00-16:00 között kerül megrendezésre a Nyuszifül fesztivál. Számos lehetőség közül válogathatnak az odaérkezők, mint például nyuszi simogatás, sorversenyek, termelői vásár, tojásvadászat az állatparkban.

Keszthelyen a Festetics Kastélyban ad otthont a négy ünnepnapnak. Április 19-22-e között a kastélyparkban ingyenesen látogatható lovas- és íjászbemutatóval, a tükörteremben koncertekkel, az ünnepre megnyíló északi szárnyban pedig különleges játszóházzal várják az érdeklődőket a Helikon Kastélymúzeumban.

Hévízen április 19-22-e között Húsvéti Vigadalom és Míves Portékák Hétvégéje címmel az ünnepkör szokásait elevenítik fel.

Balatonfenyvesen április 20-án 18 órától kezdődik az Öreg Vigadó étteremben az ingyenes II. Húsvéti “Bagzónyúl” Fesztivál.

Az április 14-én ildult Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa utolsó napjai tartanak Fonyódon április 20-ig, majd április 21-től indul a II. Fonyódi Kulinária a Dísz téren.
Balatonboglártól délre, Szőlőskislakon Húsvéti Játszó néven a Művelődési Házban szerveznek programot április 19-én 15 órától.

A balatonföldváriak egy könnyed, rövid húsvéti kalandtúrával mozgatják meg Nagypénteken az arra járókat. Az 1 km-es útvonalon elhelyezett táblákat követve, a gyermekek számára is kitalálható kvízkérdésekre válaszolva érhetnek a végállomásra a lelkes résztvevők, akiket nyereménysorsolás, szabadtéri játékok és a Húsvéti Nyuszi is várja.

A szomszédos Kőröshegyen gyönyörűen nyíló tulipánokkal kápráztatják el a vendégeket péntektől hétfőig, ahol szüretelni is lehet a számtalan színben pompázó növényeket, illetve állatsimogató várja a gyerekeket. Egy ugrásnyira Kerekiben a madárkert kínál állati jó látnivalókat.

szántódiak 19-i ünnepi kínálatában kézműveskedés, tojásfa díszítés és tojáskeresés szerepel.

Siófokon a Húsvéti Nyuladalom számos eseménye szórakoztatja a látogatókat péntektől hétfőig. Április 17-e és 24-e között a Kálmán Imre Kulturális Központ Szünidei Szöszmötölő névre keresztelt ingyenes programjai, mint például filmvetítések, kézműves foglalkozások segítenek hasznosan eltölteni a húsvéti szünetet.

Balatonkenesén a könyvtárban szerveznek Húsvéti Szöszmötölőt április 20-án, Paloznakon szintén a könyvtár ad otthon húsvéti játszóháznak.

Alsóörsön április 20-án 10 órakor Húsvéti sokadalomra várják az érdeklődőket, ahol az ünnephez kapcsolódó, változatos programokat kínálnak.

Balatonfüreden a Vaszary Galériában húsvéti foglalkozások, bábszínház, tojásfa állítás és számos egyéb izgalom vár mindenkit. Április 20-án szombaton 10:00 órakor a település fogadja az Első hajót, amellyel kezdetét veszi a 173. hajózási szezon.

A Bahart Húsvéti Gyerekhajót indít Siófokról a Szent Miklós hajó fedélzetén április 21-én 15:30 órakor.