Szalagátvágások Balatonbogláron

Igazi szalagvágási körmenetet tartottak a minap Balatonbogláron, amikor is egy délutánba sűrítve adták át a közelmúltban elkészült beruházásokat.

Elsőként Szőlőskislakon nyisszant az olló a nemzetiszínű szalagon, ahol Mészáros Miklós polgármester rövid beszéde után, a képviselő-testület tagjainak, valamint a kivitelezésben résztvevők és érdeklődők jelenlétében adták át, a települést Balatonlellével összekötő Római utat – számolt be az eseményről a Balatonboglári Hírek. A polgármester külön köszönetet mondott Jáki Andrásnak, a kivitelező, Balaton-Út Kft. ügyvezetőjének azért, hogy a pályázatban lévő tervekhez képest a cég több lehajtót épített meg, és ezzel is lehetővé tették, hogy a helyi gazdák könnyebben kijussanak a földjeikre.

A csípős hidegben megtartott átadás-sorozat következő állomása, a balatonboglári Gyep utca volt, ami a Tesco miatt, az elmúlt évek során az egyik legforgalmasabb helyi útvonallá vált. Emiatt, az amúgy is elöregedett burkolat kátyússá és balesetveszélyessé vált. Az utca a beruházás során szélesebb aszfaltcsíkot és megerősített padkát kapott. A kivitelező itt is, a már említett Balaton-Út Kft. volt. Az átadáson Mészáros Miklós polgármester külön köszöntet mondott Jáki Andrásnak, hiszen cégével nem csak a Római útnál adtak többet a tervben szereplőnél, hanem a két építkezés mellett, a városnak adott ajándékként kijavították, a már szinte járhatatlan bugaszegi utat is. Ennek köszönhetően mind a tóhoz, mind a Téglagalériához könnyebbé vált a kijutás.

Szintén ezen a délutánon avatták fel hivatalosan, a magánkezdeményezésből elkészült, a Temető dombon, a Szent Erzsébet Emlékparkban álló, úgynevezett Bajszos Krisztus feszületet is, ami a szobrok felújítása mellett új, stabilabb alapra is került. A megújult alkotást Várnai László, katolikus plébános avatta fel és szentelte meg. Az átadási nap utolsó állomása pedig, a balatonboglári római katolikus templom kertje volt, ahol Gaal Gaston születésének 150. évfordulója alkalmából, a város híres szülöttjének a mellszobrát avatták fel. Erről az eseményről lapunk 8. oldalán hosszabb összeállítást is olvashatnak.