Szabadnapos rendőr mentett a Balatonon

Egy huszonnégy éves lengyel fiatalember tűnt el Balatonmáriafürdő strandjánál kedden koradélután,  akiért egy kisfiát a közelben sétáltató szabadnapos rendőr ugrott a vízbe. Órákig küzdöttek az életéért, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították – tájékoztatta Orbán Zoltán a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a hirbalaton.hu-t.

A szemtanúk beszámolói szerint a fiatalember egy matracon sodródott, feltehetően elaludt. A kiáltásokra felébredt, majd belecsúszott a vízbe és eltűnt. A közelben tartózkodó horgászok kiabálását hallotta meg Dóra Márk szabadnapos rendőr, aki azonnal a vízbe ugrott. Percek teltek el, mire megtalálta a meder alján a fiatalembert, segítséggel partra húzta, majd megkezdte az újraélesztést. Ebbe a helyszínre érkező rendőrtársai, és a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó önkéntesei is besegítettek.

A kiérkező mentőszolgálat szakemberei két órán át küzdöttek a fiatalember életéért, mire sikerült annyira stabilizálni az állapotát, hogy mentőhelikopterrel a kaposvári kórházba szállíthatták.

(16:30)