Sümegre költöznek a Balaton ízei (vitorlazzitthon.hu)

Immáron második alkalommal érkezik Sümegre a tavaly útjára a városban debütált Balatoni KÖR Gasztropiknik. A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa: a Balaton egész évben kiváló programokkal és nem utolsó sorban ízekkel várja a látogatókat. A szeptember utolsó hétvégéjének rendezvényén ismét bemutatkoznak a KÖR tagjai, de kapcsolódó programok fókuszában Sümeg áll.

Amikor befejeződik a Balatoni nyári szezon és következik az ősz, Sümegen is számos , a szürethez kapcsolódó programokat tartanak. Ehhez társul az idén immáron második alkalommal is Sümegen Nyitó Gasztropiknik Rendezvénysorozat – mondta el a vitorlazzitthon.hu-nak Egly Márk. A sümegi Egly Borbirtok vezetője szerint éppen ezért az idei esztendőben is nagy örömmel látja vendégül a gasztronómiai fesztivált és résztvevőit a város.

Egly Márk beszélt arról is, hogy Sümeg szervesen hozzátartozik a balatoni desztinációhoz. Úgy fogalmazott: ha kicsit rosszabb az idő, a városban ki lehet tenni a megtelt táblát. A Gasztropiknikre visszatérve elárulta: a város a dátumhoz igazított számos rendezvényt, így a Himfy Fesztivált, a Kisfaludy- szürettel, igaz egy kissé távolabbi helyszínen, mint az előző évben. Ennek célja, hogy ne zavarják, hanem egymást erősítsék az események. Emellett a Veszprém Megye Értékeinek napja keretében Sümeg és térsége kézműveseinek alkotásaiból láthat ízelítőt a közönség, valamint szintúgy ezen a hétvégén tartják a Pannon Királyi Császári Borlovagrend húsz éves évfordulójára szervezett ünnepséget – sorolta Egly Márk. Sümeg ízeit a Gasztropiknik további állomásain is megismerheti a közönség. Éppen ezért – véli Egly Márk – ez egy nagyon jó lehetősége a városnak több helyszínen is bemutatkozni.

Egly Márk szerint az idei esztendő nagyon szép termést hozott a szőlőben. A pezsgőalap most fejezte be az erjedést, a rozék erjednek, csakúgy, mint a sárgamuskotály – sorolta. A borász szerint a szüret náluk október közepéig biztosan kitart – olvasható a vitorlazzitthon.hu portálon.