Súlyos vonatbaleset történt Balatonfüreden (veol.hu/MÁV)

Nekitolatott egy mozdony egy személyvonatnak Balatonfüreden, a Jókai utcai vasúti átjáróban hétfőn kora délután – közölte Bartók Judit Veszprém megyei rendőrségi szóvivő. A veol.hu információi szerint egy embert súlyos, négyet pedig könnyű sérüléssel szállítottak kórházba. A helyszínelés miatt a vonatok helyett pótlóbuszok szállították az utasokat az Alsóörs–Balatonfüred–Aszófő közötti szakaszon. A MÁV tájékoztatása szerint néhány órával a baleset után újraindulhatott a vonatközlekedés, késések, kimaradó járatok azonban még előfordulhatnak, a menetrendszerű közlekedés az esti órákban állhat helyre a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon.

 

A rendőrségi szóvivő elmondta, a vonaton 180-an utaztak. Egy 70 éves nő sérült meg súlyosan. A sérültek között gyermek nincs.
Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával a balatonfüredi önkormányzati és a veszprémi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést a balesetnél.

A tűzoltók átvizsgálták a szerelvényt és segítettek abban, hogy eljussanak a sérültek a mentőautókhoz. A baleset okát a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon vizsgálják.

A Mávinform közölte, az észak-balatoni vonalon, Balatonfüreden baleset történt 13 óra 38 perckor a Déli pályaudvarról Balatonfüredre 11 óra 30 perckor elindult 19714-es számú Vízipók InterRégó vonatnál. A Balatonfüredre haladó vonat mozdonyának ütközött egy másik, az állomáson tolatást végző mozdony. A helyszínelés miatt a vonatok helyett pótlóbuszok szállították az utasokat az Alsóörs–Balatonfüred–Aszófő közötti szakaszon.

A MÁV tájékoztatása szerint a helyszínelés mostanra befejeződött, újraindulhatott a vonatközlekedés, a Kék Hullám InterCity és Katica InterRégió vonatok utasainak már nem kell pótlóbuszra szállni. Hosszabb menetidőre, késésekre, kimaradó járatokra még számítani kell, a menetrendszerű közlekedés az esti órákban állhat helyre a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon.