Súlyos baleset: vonat sodort el egy autót Tapolcán, mentőhelikopter is érkezett (veol.hu)

Összeütközött egy vonat és egy személyautó a 77-es főút 49-es kilométerénél található vasúti átjárónál, Tapolca belterületi szakaszán, a Keszthelyi útnál szerdán reggel, tájékoztatta Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő a veol.hu-t.

Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő elmondta, a fénysorompó piros jelzése ellenére hajtott a sínekre a sofőr, aki egyedül utazott. Úgy tudni a vezető beszorult a járműbe, mentőhelikoptert is riasztottak hozzá. A lap elsődleges információi szerint a sofőr életveszélyesen megsérült.

A baleset nem érinti az út forgalmát, ezért lezárásra nincs szükség.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a Balatonszentgyörgyről Győrbe tartó, Tapolcáról 6:41-kor továbbindult InterRégió vonat (IR9600) elé hajtott egy személyautó Tapolcánál. Az átjáróban a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett a közút felé. A vonaton senki sem sérült meg. A helyszínelés végéig – várhatóan 10-11 óráig – szünetel a vonatforgalom Tapolca és Lesencetomaj állomások között. Emiatt a vasúttársaság pótlóbuszt rendel. A Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vonalon közlekedő vonatok esetében hosszabb eljutási időre kell számítani a baleset és az átszállások miatt.