Sulisárkányok: földvári és fonyódi siker a siófoki döntőn (sonline.hu)

Több százan drukkolták végig a Sulisárkányok területi döntőjét Siófokon, a Sió csatornán megrendezett szombati versenyen még a kézilabdás lányok is hajóba pattantak.

 

Újra zajos szurkolásé és a kemény vízi csatáké volt a főszerep a Sió csatornán szombaton, ahol a jellegzetes, dobbal vert ritmusra húzták sárkányhajójukat a versenyzők a cél felé. A diákok hagyományos Sulisárkány versenyét ezúttal is a házigazda Siófoki Kajak Kenu Egyesület rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával.

– Nagyon örülünk, hogy ismét egy színvonalas megmérettetésnek lehettünk szervező, s bízunk benne, hogy a gyerekek is jól érezték magunkat nálunk a területi döntőn – értékelt Kardos László, a siófoki kajak kenu egyesület elnöke. – Az idén siófoki, fonyódi, balatonföldvári, nagyberényi, balatonvilágosi és a somogyjádi iskolából érkeztek hozzánk a csapatok, külön öröm, hogy a Siófoki Kézilabda Club egy csapata is nevezett – összegzett a szakvezető. A szép napsütés ellenére a változékony, szeles idő bizony próbára tette a versenyzőket, akik kitartóan hajtották végig a reggeltől délután három óráig tartó sárkányhajó-döntőt három korcsoportban, bizony, nem kis izgalmak mellett. Volt, hogy csak célfotóelemzés után derült ki, hogy ki nyerte a futamot.

A versenyzőket és a csapatokat Siófok város nevében Potocskáné Kőrösi Anita alpolgármester köszöntötte, majd az eredményhirdetés során az érmeket is ő adta át a legjobbaknak.

A siófoki területi döntőről a győztesként az egyes korcsoportban a balatonföldvári Sárkányvár (2. Somogyjád, Zöld Sárkányok, 3. Húzz! Vak Bottyán, Siófok); a második korcsoportban az ugyancsak balatonföldvári Lapáttörők, (2. Si-Olé, Vak Bottyán, Siófok, 3. Tűzhányók, Vak Bottyán, Siófok), a harmadik korcsoportban pedig a fonyódi gimnázium Fekete Sereg (2.  Bacsák, Fonyód, 3. Barbaross, Baross Siófok) csapatai jutottak tovább a Sukorón rendezendő döntőbe.