Startol Tihany félmilliárdos fejlesztése – átépül az apátsághoz vezető lépcső (Tihanyi Visszhang)

Tihanyban várhatón január 11-én elkezdődik a Csokonai-liget fejlesztése, az apátsági lépcső átépítése, illetve az egykori magtárnál is megkezdődnek a munkálatok. A két fejlesztési programra kiírt közbeszerzési eljárások lezárultak, megvannak a kivitelezők. A budapesti székhelyű Stylus Építő és Üzemeltető Zrt. adta a legjobb ajánlatot a Tihany Turisztikai Attraktivitása program keretében zajló beruházásra. 519 millió forintból rehabilitálják a Csokonai-ligetet és építik át az új nyomvonalat is kapó Apátsághoz vezető lépcsősort – írja a település havonta megjelenő lapja, a Tihanyi Visszhang.

 

A bontási munkálatok miatt január 11-től le lesz zárva a terület, a templomot gyalogosan csak a Batthyány utca felől lehet majd megközelíteni.

Lezárult az egykori apátsági magtár műemléki épületének felújítására kiírt közbeszerzési eljárás is, amelyet a székesfehérvári NBU Kft. nyert el. A munkálatok itt is várhatóan január közepén kezdődnek, az építkezés azonban nem akadályozza majd a Mádl Ferenc tér használatát.

– Mindkét beruházás esetén kedvező ajánlatok érkeztek, a közbeszerzési eljárást megnyerő két cég a pályázati finanszírozás keretein belül vállalta a munkálatokat. Az önkormányzatnak nem kell többlet forrást biztosítania a fejlesztésekhez, ami a jelenlegi gazdasági helyzetünkben nagyon jó hír – nyilatkozta Tósoki Imre, polgármester, aki kiemelte: a munkálatokról folyamatosan tájékoztatást ad majd az önkormányzat, sőt a település központi részén érintett vállalkozóknak külön fórumot is rendeznek majd.

A beruházások a tervek szerint jövő év novemberére fejeződnek be – írja a Tihanyi Visszhang.