Sportszeretet és tudatos fizetés: erre tanították a gyerekeket a Balatonnál (hellovidek.hu)

Az év legnagyobb vitorlás versenyére, a Kékszalag Raiffeisen Nagydíj idején a sportok szeretetére és a családi pénzügyek tudatos tervezésének fontosságára is felhívták a figyelmet a szervezett családi programok segítségével – írja a hellovidek.hu.

 

Ehető QR-kódokkal díszített süteményt kaptak azok a gyerekek, akik megígérték, hogy a jövőben többet fognak sportolni, esetleg kipróbálják a vitorlázást. A sütemény azoknak járt, akik részt vettek Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán, és felfedezték Balatonfüred rejtett kincseit, ahol számos hajózással kapcsolatos szobrot, épületet és más turisztikai látványosságot kellett megtalálniuk a vitorlásverseny alatt. Az akció nem titkolt célja az volt, hogy a sportok mellett a családok pénzügyi tudatosságát is növeljék, és megismertessék a résztvevőket a QR kódos fizetéssel.

A kincskereső családok a süteményekre tett QR kódok leolvasásával indulhattak el a felfedezőútra. Mindeközben igazi kulináris élményekkel is gazdagodhattak, hiszen a kincsvadászat alatt több ikonikus cukrászdát és fagylaltozót is fel kellett keresniük.
A kincsvadászat a Balaton egyik leghíresebb cukrászdájából, a Bergmann cukrászdából indult és a tavalyi év legjobb balatoni fagyizójának választott Bagaméri fagylaltozóig tartott.

A kincsvadászok megtudhatták, mi köze Széchenyi Istvánnak a balatoni hajózáshoz, és hogy pontosan mennyi pénzt adott a legnagyobb magyar arra, hogy 175 éve elindulhasson az első gőzhajó a Balatonon.A gyerekek és szüleik arról is ismereteket szereztek, hogy milyen szerepet játszott Bujtor István életében a vitorlázás, és mennyibe került a Pogány Madonna című film elkészítése.
A Füred belvárosában elrejtett QR kódok segítségével az is kiderült, hogy mennyibe kerül az a hajó, amellyel tavaly Kékszalagot nyertek az egytestű hajók kategóriájában. Az akció nem titkolt célja, hogy a sportok mellett a családok pénzügyi tudatosságát is növeljék a Balaton kulturális, történelmi nevezetességeinek megismertetése mellett.

Ezért a szülők figyelmét felhívták azokra az új fizetési megoldásokra, amelyek már több balatoni vállalkozónál is elérhetőek: ennek köszönhetően sok helyen már QR kóddal is kifizethetjük a lángost, vagy akár a hűsítő limonádét, mondta el Éskovács Péter, az akció egyik szervezője – írja a Hello Vidék.