Sport- és kulturális programokkal várják a látogatókat Vonyarcvashegyen

Vonyarcvashegy, tavaly immáron harmadszorra nyerte el a Legsportosabb strand címet. A sport, valamint az aktív időeltöltés egyre népszerűbb kikapcsolódási forma a mai rohanó világban. A vonyarciak azonban a kulturális- és gasztoeseményekről sem feledkeznek meg.

A sportolás egyik legkedveltebb formája a futás. Vonyarcvashegyen június 22-én kerül megrendezésre a Vonyarci Nyargalás elnevezésű futóverseny, melyre már most szeretettel invitálják a résztvevőket.A verseny nem a megszokott országúti körülmények között zajlik, ugyanis a pályát a Keszthelyi-hegységben jelölték ki. A versenyzők két táv közül választhatnak és a leggyorsabbak ajándékban részesülnek. A látogatókat idén is változatos sporteseményekkel várják.

A hagyományos garantált programok, mint a minden hétvégén megrendezésre kerülő víziaerobic sem fog elmaradni. Szintén garantált programként, minden vasárnap reggelre egy vezetett futást szerveznek, mely a Keszthelyi-hegység különböző pontjait érinti majd. A futásra bárki jelentkezhet, nem kell edzettnek lenni, az előre meghatározott távok változtathatók.

A strandi programok közül kiemelendő a Rögbi bajnokság, melyre 3 fős csapatok nevezését várják. A homokos sportpályák adottságát és jó minőségét kihasználva strandkézilabda tornákat és neves strandkézilabda csapatok edzőtáborát is szervezik Vonyarcvashegyen . Emellett az egész nyáron át tartó Mozdulj Balaton Sporttalálkozó zárórendezvénye is minden év augusztusában itt kerül megrendezésre.

A szárazföldi sportlehetőségek mellett érdemes kiemelni a vízi sportokat is. Aki nem fél az újdonságtól kipróbálhatja a vízisíelést vagy wakeboardozást is, de megtanulhat szörfözni, vagy SUP-on állva megcsodálhatja a balatoni naplementét.

Vonyarcvashegy életében fontos a természeti és kulturális öröksége, mely napjainkban legnépszerűbb formájában a különböző gasztronómiai fesztiválokon, műsoros rendezvényeken jelenik meg 2019 nyarán is.

A finom házi sörök és házi ízek kedvelői sem maradnak fesztivál nélkül Vonyarcvashegyen. Számukra június 28. – június 30. között rendeznek fergetegesnek ígérkező programsorozatot, IX. Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja néven. A település kulturális büszkesége az itthon és külföldön egyaránt közkedvelt Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, akik a fúvószene kedvelőit örvendeztetik meg ezeken a napokon. Mellettük Don Lázi Swingtet és Tunyogi Bernadett, valamint Deák Bill Gyula lépnek fel.

A szőlőtermelés hagyománya egyrészt a július 24-28. között megrendezésre kerülő Vonyarci Boros Forgatagon található, ahol a zamatos borok és finom falatok mellett többek között a Marching Jazz Band, a Köztársaság Bandája, Malek Andrea és a Happy Dixieland Band zenekar, valamint Besh o droM koncertje is várja majd a vendégeket.

Augusztus 16-19. között a XIII. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál biztosítja a rendezvényre látogatók számára a borozgatás lehetőségét, melyhez az egyik kulturális csemege a Gypo Cirkusz és a 30y koncertje várja a közönséget.

Az itt élő emberek számára a halászat is biztos megélhetési forrást jelentett. Így fontos ünnep augusztusban a 40 halász emléknapja, melynek igazi fénypontja most is a tűzijáték lesz, valamint az augusztus 22-24. között megrendezésre kerülő Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál. Ezen a fesztiválon is érdekes programok várják az ide látogatókat a tűzijáték mellett, fellép Falusi Mariann és többek közt a Los Orangutanes ad koncertet.

A klasszikus zene szerelmeseinek a Szent Mihály-dombi Zenei Esték keretében kínálnak színes koncertpalettát.

 

Információk: vonyarcvashegy.hu, illetve a település közösségi oldala